Een kijkje in de keuken week 8

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Voortaan ga ik de weekvlog iets later delen dan dit Kijkje in de keuken. Zo is op zondag de druk een beetje van de ketel en kan ik ook een beetje chillen. 😉 Waarschijnlijk komt de vlog dinsdag of uiterlijk woensdag als (tweede) post online.

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

We hebben vandaag twee huisbezichtigingen, dus ga ik naar mijn ouders om te werken. Tussen de middag bakt mijn moeder Vocking leverworst die ze eet met mosterd en augurken.

’s Avonds eten we makkelijk. Johan maakt broodje hotdog voor Ella-Marie (ze eet er maar eentje) en Johan en ik eten een kant-en-klare margherita pizza die we zelf nog extra beleggen.

Dinsdag

Ik maak een grote pan Chinese bami met wittekool, paprika en roerei. Het recept ga ik met je delen.

Woensdag

Op verzoek van Johan maak ik spaghetti diavola, oftewel spaghetti in duivelse (hete) saus. Ik maak eigenlijk gewoon een bolognesesaus die ik lekker pittig maak door veel verse, rode peper toe te voegen.

Donderdag

Ik maak couscous voor het avondeten met spinazie, champignons, gerookte kip en cherrytomaatjes. Recept komt eraan!

Vrijdag

Johan zijn moeder haalt Ella-Marie vandaag uit school en samen gaan ze de stad in. Terwijl ik in de keuken aan het koken ben (wat anders), krijg ik deze foto doorgestuurd. Haha! Lekker even quality time met oma. Leuk!

Ondertussen maak ik twee recepten voor op KeukenLiefde: pikante hummus met gepofte rode peper en courgettesoep met ham. Ze zijn tevens mijn lunch. Ook niet verkeerd toch! 🙂

Johan en ik bestellen ’s avonds, als Ella-Marie op bed, ligt een kebabschotel. Daar hadden we allebei superveel zin in!

Zaterdag

Wederom wordt er gekookt vandaag: ik maak gesmoorde wittkool in mosterdroomsaus met gebakken vis, monchoutaart met kaneelappel en toffeesaus en Johan en ik nemen een nieuwe kookvideo op waarin Johan een tosti pulled chicken maakt. Alle recepten komen eraan! (PS De wittekool in mosterdroomsaus met gebakken vis had ik eigenlijk gemaakt voor het KeukenLiefde kookboek en ondanks dat het superlekker is, twijfel ik of het gerecht niet té simpel is. Wat vinden jullie? Laat het me weten!)

’s Middags gaan we de stad in, want Ella-Marie wilt oorbellen laten schieten. Twee jaar geleden probeerden we het ook al, maar dat liep uit op een fiasco. De juwelierszaak waar we het toen lieten doen, kon maar een oor tegelijk doen. Het pistool maakte zoveel lawaai dat Ella-Marie het andere gaatje niet meer wilde laten prikken. De afgelopen twee jaar wilde ze er niks meer van weten, tot vorige week. Van de een op de andere dag wilde ze uit zichzelf oorbellen laten schieten. Dit keer zijn we natuurlijk wel naar een zaak gegaan, waar ze twee oren tegelijk doen … Jaaaaaaaaaa!!!!!!!

’s Avonds hebben we niet zoveel honger meer en ook geen zin om uitgebreid te koken, dus eten we makkelijk:

Zondag

Ontbijten met monchoutaart! 🙂

Een kijkje in de keuken week 8

Daarna maak ik goulashsoep in de slowcooker en smeer ik broodjes.

We gaan ’s middags wandelen in natuurgebied Kwintelooijen en de broodjes gaan mee in de rugzak. Voor Johan en mij maak ik een club sandwich met gebakken kipfilet, bacon, tomaat en sla en Ella krijgt een boterham met filet american en salami.

Na een koude, maar heerlijke wandeling rijden we naar mijn ouders om mijn Suzuki Swift weer op te halen. Die had drie maanden bij mijn ouders gestaan omdat ik hem niet nodig had, maar omdat ik deze week de Nissan Micra weer in moet leveren, hebben we hem weer opgehaald. Nog even snel een paar leuke fotootjes maken.

We blijven meteen maar even borrelen bij mijn ouders. 🙂 Terwijl ik een schaal met wat toastjes smeer, maakt mijn moeder snel een pan met champignonsoep voor het avondeten straks. Die eten wij niet, want ik heb thuis goulashsoep in de slowcooker zitten.

Als we ’s avonds thuiskomen is de goulashsoep klaar (na de ingestelde bereidingstijd schakelt de slowcooker automatisch over op warm houden. Ideaal!) en kunnen we lekker eten.

Dat was het weer voor deze week!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde