Achter de schermen week 51

Achter de schermen week 51

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Ik krijg een demonstratie thuis van SuperJuicer: een slowjuicer waarmee je heerlijke groente- en fruitsapjes kunt maken. Ik proef onder andere een sapje met boerenkool, komkommer, bleekselderij en appel, en een sapje met paprika, wortel, tomaat en chilipeper. Erg lekker. In januari deel ik de review en recepten met je.

Helaas ben ik vergeten een foto te maken van ons avondeten. Ik heb ook geen idee meer wat het was. Oeps …

Gelukkig heb ik toch nog één foto gemaakt.

Dinsdag

Ik vertrek rond de middag naar Amsterdam, waar ik een jaarevaluatie heb met mediabureau Semilo. We spreken af in de Foodhallen. Waar anders? 😉 We hebben een erg leuk gesprek. Mijn eerste jaar als zelfstandig ondernemer was bijzonder succesvol en de samenwerking met Semilo heeft daar zeker aan bijgedragen. KeukenLiefde heeft inmiddels ruim tweehonderduizend unieke bezoekers per maand. Whoohooo!

Na ons gesprek stap ik in mijn scheurijzer — oud model Suzuki Swift ? — en geef plankgas naar evenementenlocatie EXPLORE van (MasterChef) Peter Lute in Muiden. Daar mag ik vanavond de handjes uit de mouwen steken in de keuken en bediening tijdens het Lidl Kerstdiner. Lidl vroeg mijn hulp (en die van andere bloggers) om alleenstaande moeders die bij de voedselbank moeten aankloppen een onvergetelijke avond te bezorgen. En dat werd het. Binnenkort vertel ik je er meer over in een uitgebreid artikel.

Johan en Ella-Marie eten vanavond bij mijn ouders. Op het menu staan een spinazie-ovenschotel met bladerdeegdakje en een groene salade. Helemaal niet verkeerd!

Woensdag

Whoohooo! Ella-Marie mag naar badje vier! Zou zwemdiploma A dan toch nog haalbaar zijn voor de zomervakantie?

Al dagen hunker ik naar gebakken aardappels, kipschnitzel en gekookte peulen en besluit dat vandaag de dag is. Jawel, met een klodder mayo en ketchup erbij. Simpel en schandalig lekker!

Daarna is het tijd om ons op te frissen, want Ella-Marie heeft vanavond kerstviering op school. Ze staat te stuiteren van ongeduld.

Donderdag

Ik start de dag met een latte macchiato achter mijn laptop. Krijg er nog steeds geen genoeg van.

De rest van de dag sta ik in de keuken. Ik maak onder andere melkchocoladelepels (om zelf chocolademelk te maken), borrelbrood, aubergine-yoghurtdip en kabeljauwsalade. Allemaal recepten die ik binnenkort met je ga delen.

Ella-Marie is door mijn schoonvader uit school opgehaald en we mogen haar pas ’s avonds na het eten weer ophalen ?. Zo kan ik ’s middags nog even doorwerken. Als Johan Ella-Marie gaat ophalen stuurt hij me deze foto door: neef en nicht op de rug van opa. Daar krijgen ze nooit genoeg van!

Johan en ik eten ’s avonds ons favoriete maaltje: steak tartaar met zelfgemaakte frieten. Ik zit er serieus over te denken om dit met kerst te eten. Misschien tartaar van Black Angus. Mmmm …

Vrijdag

Ella-Marie moet alleen ’s ochtends nog naar school, daarna heeft ze vakantie. Johan heeft gistermiddag al vakantie gekregen. Gedurende de ochtend werken we met z’n tweeën beneden aan de grote tafel. Gezellig.

Ik lunch met een dikke plak landbrood, belegd met het perfecte roerei en kabeljauwsalade. Jammie!

We luiden de vakantie van Johan en El in met de kerstklassieker Home Alone. Ik zet wat hapjes op tafel zoals toastjes met brie, walnoot en honing en wat nootjes. Daarna hebben we niet zoveel honger meer en dus warm ik een kant-en-klaar blik tomatensoep op voor het avondeten. Helemaal prima.

Zaterdag

Omdat ik nog behoorlijk wat werk heb liggen voor KeukenLiefde, gaat Johan vandaag een dagje alleen met Ella-Marie op pad. Ze gaan naar Arnhem om kleren te kopen en kijken in Pathé Arnhem Mega Mindy vs. ROX.

Haha, komt deze foto je bekend voor? Anders moet je even terugkijken in Achter de schermen week 50. Zo moeder, zo dochter …

Vandaag deel ik het recept voor de glutenvrije kerststol op KeukenLiefde. Die is zo ontzettend lekker! Ook lekker als je net zoals ik niet intolerant bent voor gluten.

Ik maak daging rendang uit het kookboek Zoals alleen oma dat kan van Danny Jansen. Het is trouwens niet het eerste rendang recept dat ik met je deel. Eerder deelde ik dit recept met je. Ook erg lekker.

Daging rendang is een Indonesisch stoofgerecht van rundvlees in een licht pittige kokossaus. Hij staat morgen pas op het menu, maar ik maak stoofvlees altijd een dag van tevoren. De volgende dag smaakt -ie namelijk nóg lekkerder! Het recept komt eraan.

Voor het avondeten warm ik alle kliekjes op uit de koelkast. Ik vind een restje gebakken aardappels die ik opnieuw opbak met uienringen, chorizo, blokjes kaas en een ei en ik warm een restje tomatensoep en knakworsten op. Die gaan lekker op een bolletje. Ik kan toch zo genieten van kliekjes!

Zondag

Ik maak een lekker ontbijt waarvan ik het recept met je deel op nieuwjaarsdag. Het is wat mij betreft namelijk een perfect anti-kater ontbijt.

Daarna ga ik aan de slag met het allerlaatste kerstrecept van dit jaar: snelle kerstpudding. Het recept deel ik met je op tweede kerstdag. Mis het niet, want het is een ideaal recept om van je restjes oud brood af te komen.

’s Avonds eten we de daging rendang die ik gisteren maakte en serveer daarbij witte rijst, ajam paniki en sajoerboontjes. Smulfestijn! Dat snap je. 🙂

Instagram week 51-2540

Instagram week 51-2528

Ik heb trouwens besloten om volgende week Achter de schermen een keertje over te slaan. Een weekje rust is wel verdiend. 🙂 Ik zal overigens wel gewoon doorgaan met het delen van kiekjes op instagram; zo hoef je  niets te missen!

Een smakelijke week toegewenst!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Verdeel je liefde

 1. Elisa

  Uuh Annemiek, dat zijn geen sperziebonen hoor bij je kipschnitzel 😛
  Ik moet me binnenkort toch ook maar eens wagen aan de rendang, dat is zoooo lekker!
  Ook heb ik nog een AH-bon die ik maar eens op moet maken, hier redelijk in de buurt zit een indonesisch restaurant. Ik denk dat dat het maar moet worden 😉

  Fijn weekje vakantie van achter de schermen, dat heb je zeker verdiend!

  1. Oeps, haha, je hebt helemaal gelijk! ? Dankjewel!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin