Een kijkje in de keuken week 8-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Het is heerlijk weer vandaag dus ik wandel ’s middags naar school om Ella-Marie op te halen.

Een kijkje in de keuken week 8-2019

’s  Avonds eten we tortillawraps met gebakken kip en salade. Was weer even geleden dat we Mexicaans aten en ik neem me meteen weer voor om het vaker te eten. Het is zo lekker!

Woensdag

Ik heb gisteren geen foto’s gemaakt van ons avondeten maar ik had een pannetje groentesoep gemaakt. Ella heeft op dinsdag en donderdagavond altijd voetbaltraining en dan eet ze graag soep. Ik vind het prima want het is gezond en het staat snel op tafel.

Vanmorgen werd ik wakker met een flinke verkoudheid en omdat ik dan altijd zin heb in hartverwarmend comfort food zet ik de slowcooker aan voor bolognesesaus. Vanavond maak ik daar lasagne mee. Bolognesesaus kun je perfect maken in de slowcooker. Ik bak eerst alles aan in de koekenpan en daarna laat ik de saus verder in de slowcooker garen. Het gehakt en de saus worden dan zo zacht en lekker! Ik maakte er ook nog een frisse salade bij van fijngesneden ijsbergsla, tomaat, komkommer, geraspte wortel, tuinkers en ei. De saladedressing maak ik van mayonaise met een scheutje augurkennat, een snufje knoflook- en uienpoeder, gedroogde dille en bieslook en zout en peper uit de molen. Lasagne zonder salade is voor mij niet compleet.

Donderdag

Ik maak weer twee nieuwe KNL-recepten namelijk ouderwetse hutspot met pittige rookworst en Thaise mini-saucijzenbroodjes. De recepten kom eraan. De hutspot is ’s avonds ons avondeten met gebakken, vegetarische schnitzels erbij.

Vrijdag

Vandaag wil ik drie nieuwe KNL-recepten maken namelijk een chocolade-perencake, Surinaamse bami en quesadilla met ham en kaas. De chocolade-perencake ziet er op het eerste oog goed uit maar als ik hem uit de vorm wil halen zakt hij helemaal in elkaar. Hij is gruwelijk lekker maar het oog wil natuurlijk ook wat. Hier moet ik dus nog het een en ander aan sleutelen.

De Surinaamse bami is meteen ons avondeten. Lekker!

Zaterdag

Johan zijn ouders gaan vandaag bij de voetbalwedstrijd van Ella-Marie kijken en nemen haar daarna mee naar huis om een nachtje te logeren. Johan en ik rijden ’s ochtends naar Den Bosch want we hebben kaartjes gekocht voor de Woon Ideaal Beurs in de Brabanthallen. De TuinIdee beurs is ernaast en met onze kaartjes kunnen we die ook bezoeken. We struinen op ons dooie gemak over allebei de beurzen en laten ons informeren en inspireren. Erg leuk!

’s Avonds gaan we met z’n tweetjes uit eten Bij Jan in Dreumel. Ik was één met het interieur.

Zondag

Terwijl Ella-Marie met opa en oma op het strand van Noordwijk loopt gaan Johan en ik aan het werk in de tuin. Wij hebben vier knotwilgen in de tuin staan die Johan onlangs had gesnoeid en de wilgentenen die daar vanaf kwamen moesten nog opgeruimd worden…. Maar gisteren op de TuinIdee Beurs zagen we dat ze wilgenteenhagen om de moestuin hadden gelegd. Wat een idee! Terwijl Johan aan de slag ging met onze eigen wilgentenenhaag ging ik snoeien en takken en blad opruimen.

Een kijkje in de keuken week 8-2019

Ella-Marie wordt ’s avonds door opa en oma mee uit eten genomen dus Johan en ik eten samen. Ik warm mini-pies op van Prince Pie die ik gisteren had gekocht op de TuinIdee beurs. Johan en ik delen een pie met champignons en een pie met rundvlees. Erbij maak ik een salade. De mini-pies waren erg lekker en brengen me meteen op het idee om hier zelf mee aan de slag te gaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd dus… 🙂

Een kijkje in de keuken week 8-2019

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen! ??

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde