Een kijkje in de keuken week 9-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Kliekjesdag uit de vriezer! Ik viste een bak hutspot, andijviestamppot en gehaktballen uit de diepvries en warmde ze op in de pan. Ook bakte ik nog wat spekjes uit want stamppot zonder spekjes is voor mij niet compleet. Wat mag er bij jouw stamppot niet ontbreken? Ben benieuwd! 🙂

Dinsdag

Een van de dingen die al eeuwen op mijn nog-te-koken-lijst stonden waren slagroomsoesjes. Vandaag kan ik ze eindelijk van mijn lijst afstrepen! Als ik had geweten dat ze zo makkelijk zijn om te maken dan had ik ze veel eerder gemaakt. Bovendien kun je de ongevulde soesjes na afkoelen bewaren in de diepvries. Wanneer je dan onverwachts visite krijgt of zelf zin hebt in een soesje haal je wat soesjes uit de diepvries, laat ze even ontdooien en vul ze. Ze smaken dan net zo lekker als vers. Ideaal toch! Het recept komt eraan!

Voor het avondeten maak ik een romig pastaatje met broccoli en paprika.

Woensdag

Vandaag op het menu zelfgemaakte ovenfrietjes (wat mij betreft minstens zo lekker als friet uit de frituur!) met een ovenkroket en salade. Voor de ovenfrietjes schil je 1 kilo vastkokende (liefst grote) aardappels en snijd ze in (niet te dikke) frietjes. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en besprenkel royaal met extra vierge olijfolie. Bestrooi met zeezout uit de molen. Bak de frietjes circa 30 minuten in de oven op 220 graden, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai ze halverwege een keer om. Voor de salade snijd ik wat sla van een krop ijsbergsla en meng dat in een kom met cherrytomaat, komkommer, tuinkers, hardgekookt ei, lente-ui en soms wat geraspte Parmezaan. De dressing maak ik van mayonaise (en soms ook wat yoghurt) met een scheutje augurkennat, een snuf knoflook en uienpoeder, gedroogde dille en bieslook en wat zout en peper uit de molen. Om de dressing te verdunnen (als je dat nodig vindt) kun je een klein beetje water toevoegen. Doe de dressing pas door de salade vlak voor serveren anders wordt de salade zacht.

Donderdag

In het nieuwe Landleven magazine stond een recept voor een havermout-yoghurt cake en omdat ik alle ingrediënten daarvoor in huis had ging ik direct aan de slag. Ik paste het recept hier en daar iets aan naar eigen smaak en voegde iets minder suiker toe (ik ben geen grote zoetekauw en verminder de suiker in recepten altijd als het even kan). Het resultaat was erg lekker! Liefhebbers voor het recept? Dan ga ik hem delen. 🙂

Daarna maak ik meteen een grote pan nasi goreng voor het avondeten. Qua groenten voegde ik dit keer prei, wortel, taugé en doperwten toe. Was weer even geleden en ik maak er iedereen blij mee. Bovendien kunnen we er altijd twee dagen van eten en dat is wel zo makkelijk.

Vrijdag

Vandaag begint hier in Dreumel de carnavalsvakantie. Als de school ‘s middags uit is barst het feestgedruis direct los met de carnavalsoptocht voor de jeugd. Ella-Marie en ik lopen mee met de wagen van groep vijf waar Ella in zit. Het is onze eerste carnavalsoptocht ooit die we meelopen en we vinden het KEI gezellig! 🙂

Als we weer thuis zijn moet er nog wat gegeten worden. Ik had alle ingrediënten in huis gehaald voor broodje hamburger maar Ella heeft niet zoveel honger meer…. Ik warm een kopje tomatensoep voor haar op die ik nog in de koelkast had staan en serveer die met een bolletje knakworst. Ella doet haar best om niet boven de soep in slaap te vallen. Haha!

Voor Johan en mij maak ik broodje hamburger. Erbij eten we wat ovenfrietjes.

Zaterdag

Johan werkt vandaag de hele dag in de tuin. Hij gaat verder met de omheining van de moestuin, schept de grond om en gooit er mest doorheen. El en ik rommelen wat in en rondom huis. 🙂

‘s Avonds eten we shoarma die ik ‘s middags bij de slager had gehaald met salade en een bolletje. Ik had de pitabroodjes namelijk laten verkolen… 😉 We zijn vandaag trouwens ook sinds lange tijd weer begonnen met vloggen… Hopelijk als alles goed gaat komt er binnenkort dus weer een nieuwe familievlog online… 🎥

Zondag

‘s Middags lopen we met de wagen van groep vijf weer mee met de Reut van Dreumel, oftewel de grote optocht. Ondanks de wind en (miezer)regen zat de sfeer er weer goed in!

Als we thuiskomen zijn we verkleumd tot op het bot en steken we snel de openhaard aan. Johan gaat de keuken in om het kliekje nasi goreng en pindasaus op te warmen en bakt er eieren bij. Een heerlijke afsluiting van de week!

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen! 😃🥰

Inspiratie, Een kijkje in de keuken

3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Marie

    Komt er ook een recept van de pasta met broccoli? ziet er lekker uit namelijk!

    1. Hoi Marie, Pan met water aan de kook brengen voor de pasta. Ondertussen in grote koekenpan spekjes langzaam uitbakken. Als de spekjes goudbruin zijn gesnipperd uitje, fijngesneden broccoli (rauw) en paprika erbij en meebakken tot de broccoli beetgaar is. Eventueel afblussen met een slok droge witte wijn en laten verdampen. Dan bakje naturel roomkaas erbij (ik had naturel zuivelspread van AH, bakje 300 gram voor 1 euro) en even laten smelten. Goed op smaak brengen met zout en peper. Eventueel nog handje geraspte Parmezaan of oude kaas door de saus roeren voor wat pit. Pasta koken en afgieten (kopje kookvocht opvangen). Pasta door de saus roeren en eventueel smeuïger maken met opgevangen kookvocht. Eet smakelijk! 🙂

      1. Marie

        Super, dankje!!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin