Eton mess met tropisch fruit

Ik ben niet echt een toetjesmens — geen mij maar een kaasplankje na —, maar als ik dan toch iets moet kiezen ga ik voor eton mess. Het is een van de makkelijkste toetjes om te maken, want het enige dat je nodig hebt is slagroom, verkruimelde meringue en vers fruit. De klassieke eton mess wordt natuurlijk gemaakt met aardbeien maar omdat het nu winter en bijna Kerst is kies ik voor een mix van tropisch fruit. Dat is nu volop verkrijgbaar en o zo lekker! 

Seizoen, Thema recepten, Wereldgerecht, Dessert, Engelse recepten, Kerstrecepten, Winterrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 300 ml slagroom (min. 35% vetgehalte)
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 100 g meringue, kant-en-klaar of zelf maken
  • 250 g tropisch fruit mix (bv. mango, kiwi en ananas), schoongemaakt en kleingesneden
  • 3 passievruchten
  • Honing

Verder nodig

  • 4 dessertglaasjes

Hoe meer rimpels de passievrucht heeft, hoe zoeter hij is.

Bereiding

Klop de slagroom met de vanillesuiker dik lobbig. Verkruimel de meringue in een kom in grove stukken.

Doe het fruit in een kom. Snijd de passievruchten doormidden en schep het sap en het vruchtvlees in de kom bij het fruit. Roer door elkaar. Voeg desgewenst wat honing toe om het zoeter te maken.

Schep wat room in de glaasjes, gevolgd door verkruimelde meringue en fruit. Herhaal deze laag en serveer.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin