Gazpacho

Nooit gedacht dat ik koude soep zo lekker zou vinden, maar deze gazpacho is natuurlijk niet voor niks een Spaanse klassieker. Gazpacho is een dikke soep die koud geserveerd wordt. Hij wordt gemaakt van rauwe tomaat, komkommer, ui, paprika en brood die samen in de blender tot een gladde soep gepureerd worden. Supermakkelijk om te maken dus! 🙂

Deze soep smaakt heerlijk als lunch of voorgerecht op een warme zomerdag. Laat nu maar komen die hete zomer! 

Seizoen, Thema recepten, Wereldgerecht, Budget, Oranjerecepten, Slank, Snel, Spaanse recepten, Vegetarisch, Zomerrecepten, Lunch, Voorgerecht, Hoofdgerecht, Soep

Ingrediënten

  • 1 rode zoete puntpaprika
  • 1 groene paprika
  • ½ ui, gepeld
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 6 grote trostomaten
  • ¼ komkommer
  • 1 plak (oud) brood
  • 1 tl komijnpoeder
  • Draai zeezout en zwarte peper uit de molen
  • Scheutje rode wijnazijn
  • Flinke scheut extra vierge olijfolie

Voor garnering

  • Broodcroutons
  • Kleingesneden blokjes komkommer en rode paprika
  • Extra vierge olijfolie
  • IJsblokjes

Verder nodig

  • Blender of staafmixer

 

Bereiding

Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in grove stukken. Snijd de tomaten in vieren. Snijd de komkommer in stukken. Snijd het brood in stukken. Doe alle ingrediënten in de blender en voeg een kopje water toe. Pureer glad. Zeef de gazpacho indien gewenst. Zet de gazpacho enkele uren in de koelkast totdat hij door en door koud is.

Schenk de gazpacho in soepborden of kommen en garneer met de croutons, komkommer en paprika en een ijsblokje.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com