Gekruide kipspiezen van de barbecue

Heerlijk gekruide kipspiezen van de barbecue met courgette, paprika en ui. Voor het lekkerste resultaat gebruik ik kipdijfilet omdat die lekker mals en sappig blijven op de barbecue. Ik kruid de kip met mijn zelfgemaakte kip- of cajunkruiden (afhankelijk waar ik op dat moment zin in heb). Als je weinig tijd hebt volstaat 15 minuten marineren, maar een uurtje is nog beter. Dan kan de smaak lekker in de kip trekken. Je kunt de spiezen van tevoren al maken en afgedekt in de koelkast leggen tot je ze gaat grillen. Lekker met geroosterde aardappeltjes en groenten van de barbecue (recept ga ik nog delen). 

Campingaz barbecue

Ik maakte deze kipspiezen op de Campingaz 4 Series Onyx S gasbarbecue die wij onlangs kregen van Campingaz samen met drie accessoires: een paellapan, een rotisserie kit en een pizzasteen. Inmiddels hebben wij de barbecue al goed kunnen testen. Ook de accessoires heb ik allemaal al gebruikt en de recepten die ik hiermee maakte (paella, rotisserie kip en pizza van de barbecue) ga ik binnenkort met je delen. Tot nu toe zijn wij heel enthousiast over de barbecue die vol zit met handige snufjes. Zo zorgt het InstaClean® Aqua ervoor dat de barbecue heel makkelijk schoon te maken is. Het Blue Flame Power System creëert minder vlammen waardoor het eten beter bereid wordt en het ziet er ook nog eens heel tof uit. En tot slot het Culinaire Modulaire Systeem waarbij je een deel van het rooster weg kunt nemen en hier een van de accessoires in kunt plaatsen zoals bijvoorbeeld de paellapan. De barbecue is dus heel breed inzetbaar en eigenlijk meer een complete buitenkeuken dan alleen een barbecue. Wij zijn er heel blij mee!

Seizoensrecepten, Themarecepten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(4 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde