Gevulde kip met geitenkaas en Parmaham

Kipfilet is heel geschikt om te vullen. Zo vind je op KL al een heerlijk recept voor gevulde kip met pesto, mozzarella en parmaham, vandaag deel ik een recept voor gevulde kip met geitenkaas en parmaham. De geitenkaas gaat samen met wat verse basilicum, pijnboompitjes en zongedroogde tomaat in de kipfilet, de parmaham wikkel je om de kip heen. Zo krijgt de kip een heerlijke smaak en blijft hij lekker sappig.

Deze gevulde kip is natuurlijk ook een leuk gerecht om aan gasten te serveren. Bij het aansnijden van de kip zullen ze blij verrast zijn bij het zien van de vulling! Het vullen van de kip kun je prima al een dag van tevoren of ‘s ochtends doen en goed afgedekt in de koelkast bewaren. Dat scheelt weer een stap als je gaat koken!

Lekker met geroosterde aardappels uit de oven en gesmoorde peulen!

Menu, Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Kiprecepten, Ovenrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 75 g Parmaham
  • 200 g zachte geitenkaas, zonder korst
  • 9 grote blaadjes basilicum + wat extra blaadjes voor garnering
  • 3 el pijnboompitjes
  • 3 à 4 zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en in repen gesneden
  • Scheut droge witte wijn
  • Scheut extra vierge olijfolie

Verder nodig

  • Ovenschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd met een scherp mes een inkeping in de kipfilets, zodat je ze kunt vullen.

Vul de holtes in de kipfilet met de geitenkaas, basilicum, de helft van de pijnboompitjes en de zongedroogde tomaat. Vouw de kipfilets weer dicht.

Leg twee plakken Parmaham iets overlappend op elkaar op een snijdplank. Leg een gevulde kipfilet op de Parmaham en rol zo strak mogelijk op. Doe hetzelfde met de andere kipfilets.

Leg de kipfilets in de ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en een scheut witte wijn. Met de braadsappen die tijdens de bereiding uit de kip vrijkomen krijg je straks een heerlijke jus!

Bak de kip circa 25 minuten in het midden van de oven tot ze gaar zijn.

Gevulde kip met geitenkaas en Parmaham

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin