Gevulde kip met pesto en mozzarella

Deze gevulde kip met pesto en mozzarella is heerlijk en makkelijk om te maken. Je bereid hem in de oven, of in de zomer op de barbecue. Lekker om te serveren met knapperige bruschetta of stokbrood en een salade. Maar ook lekker met pasta of gebakken aardappels.

Wereldgerecht, Menu, Kiprecepten, Ovenrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • Paar el groene pesto, zelfgemaakt of gekocht
  • 1 bol mozzarella
  • 4 plakjes Parmaham
  • Handje cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 sjalot, gepeld en in vieren gesneden
  • Paar teentjes knoflook, ongepeld
  • Optioneel, scheutje witte wijn
  • Scheut extra vierge olijfolie
  • 1 takje basilicum, alleen de blaadjes
  • Optioneel, snufje gedroogde oregano
  • Optioneel, snufje gedroogde chilivlokken

Verder nodig

  • Ovenschaal met deksel, of aluminium barbecueschaaltje en stukje aluminiumfolie

 

 

Tip!
Als je twijfelt of de kip gaar is, prik dan met een satéprikker in het dikste gedeelte van de kip. Als het vocht dat eruit komt helder is, is de kip gaar.

Dit gerecht op de barbecue maken? Leg de kip dan in een aluminium barbecueschaaltje en dek af met aluminiumfolie.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet de ovenschaal in met een beetje olie of boter.

Bestrooi de kipfilets rondom met zout en peper. Snijd de kipfilets over de lengte tot halverwege in, zodat je ze kunt vullen. Vul de holte met een lepel pesto en een plakje mozzarella. Maak de holte dicht met een houten prikker. Omwikkel de kip met twee plakjes Parmaham. Leg de kipfilets in de ovenschaal. Bedek met de overige plakjes mozzarella.

Verdeel de tomaatjes, sjalot en ongepelde knoflooktenen om de kip heen, besprenkel alles met (een scheutje wijn) en olijfolie. Bestrooi eventueel nog met wat gedroogde oregano, chilivlokken en een blaadje basilicum. Dek de ovenschaal af met een deksel of een stukje aluminiumfolie.

Bak de kip 15 tot 20 minuten in de oven tot hij gaar is, de exacte oventijd is afhankelijk van de dikte van de kip. Haal uit de oven en laat 3 minuten rusten.

Bestrooi de kipfilets vlak voor serveren met de overige basilicum. Serveer de kipfilets met een beetje van het vocht uit de ovenschaal, de tomaatjes, sjalot en knoflook (de knoflooktenen kun je zo uit het velletje drukken en smaken heerlijk!).

Gevulde kip met pesto en mozzarella

Gevulde kip met pesto en mozzarella

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Yliza

    Hoeveel graden Op de thermometer moeten de kipfilets zijn?

    1. Durf ik niet precies te zeggen. Ik had op internet gekeken voor kerntemperatuur voor kipfilet en had die aangehouden, maar vond de kip uiteindelijk te droog. Hier moet ik dus nog een beetje mee experimenteren.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin