Gevulde paprika’s met Mexicaans gehakt en nacho’s

Deze gevulde paprika’s met Mexicaans gehakt en krokante nacho topping zijn makkelijk om te maken en superlekker. Je kunt ze ’s ochtends of al een dag van tevoren maken, waardoor het ook een fijn gerecht is om te maken als je eters krijgt. Voordat je ze de oven inschuift hoef je alleen nog de tortillachips en kaas erover te strooien, de oven doet de rest!

Lekker om te serveren met gekookte rijst, gebakken aardappels of aardappelpuree. 

Wereldgerecht, Vleesrecepten, Ovenrecepten, Mexicaanse recepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

Voor 4 tot 5 personen als onderdeel van een hoofdgerecht

  • 5 paprika’s
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 400 g mager rundergehakt
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 zakje Burrito seasoning mix voor 400 g gehakt (of 3 el Mexicaanse kruiden, zelfgemaakt of gekocht)
  • 1 blikje mais, uitgelekt
  • 1 blikje kidneybonen, uitgelekt
  • 2 grote tomaten, zaadlijst en sap verwijderd en in blokjes gesneden
  • 15 g koriander, fijngehakt
  • 15 g platte peterselie, fijngehakt
  • Paar handjes tortillachips, grof verkruimeld
  • 125 g geraspte kaas

Optioneel als topping erbij

  • 125 g zure room (of crème fraîche)
  • Guacamole

Verder nodig

  • Vel bakpapier
  • Aluminiumfolie

 

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Was de paprika’s en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op het bakblik en bak ze 10 minuten voor in de oven.

Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje olie en fruit de ui op laag vuur tot hij zacht is. Voeg het gehakt, de knoflook en de burritomix toe (als je Mexicaanse kruiden toevoegt, check dan of er zout bij zit. Zo niet, kruid dan bij met zout en peper) en bak op hoog vuur rul. Roer de mais, kidneybonen, tomaat en kruiden (houd wat blaadjes koriander achter voor garnering) door het gehakt en zet het vuur uit.

Verwijder eventueel vocht dat in de paprika’s ligt en vul de paprika’s met het gehaktmengsel. Leg de gevulde paprika’s op het bakblik. Bak ze 10 minuten in de oven.

Haal de paprika’s uit de oven en strooi de nacho’s en kaas eroverheen. Bak nog 5 minuten verder in de oven tot de kaas gesmolten is. Bestrooi de gevulde paprika’s voor serveren met de achtergehouden koriander.

Lekker met guacamole en crème fraîche, gekookte rijst of een van de andere bovenstaande suggesties.

Gevulde paprika's met Mexicaans gehakt en nacho's

Gevulde paprika's met Mexicaans gehakt en nacho's

5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Marlies

    Het ziet er heerlijk uit wat ik wil weten is dit ook geschikt voor iemand die geen zout en suiker mag. Of evt. aan te passen?

    1. Hoi Marlies, je kunt dan zelf de Mexicaanse kruidenmix maken (ik heb de link naar het recept erbij gezet). Daar zit zowieso geen suiker in en het zout kun je achterwege laten. Let wel, in tortillachips en kaas zit ook zout. Die kun je eventueel vervangen door zelfgemaakte tortillachips (hier vind je een lekker recept, wel zout achterwege laten: https://www.keukenliefde.nl/loaded-tortillachips-met-gambas-guacamole-en-salsa/) en zoutarme kaas.

  2. Annette

    Dit gerecht staat binnenkort een keer op tafel, lijkt me heerlijk.

  3. Carolien

    Heerlijk recept! Bedankt. Ik denk dat de tomaat door het gehakt mengsel nog moet toch?

    1. Dat klopt idd Carolien, ik heb het aangepast! Dankjewel!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin