Hangop met rood zomerfruit

Ik had dit toetje al eerder met je willen delen, maar om een of andere reden kwam er steeds iets tussen. Deze hangop met rood zomerfruit vind ik echt een zomerdessert, maar eigenlijk smaakt hij het hele jaar door. De combinatie van friszure hangop, romige slagroom en vers rood zomerfruit is verrukkelijk! 

Seizoen, Wereldgerecht, Dessert, Hollandse recepten, Zomerrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 1x hangop basisrecept
  • 125 ml verse slagroom
  • Poedersuiker, hoeveelheid naar eigen smaak
  • 250 g rood zomerfruit, vers of uit de diepvries
  • Wat muntblaadjes voor garnering

Verder nodig

  • 4 dessertglazen
  • Staafmixer
  • Elektrische handmixer

Bereiding

Pureer de helft van het fruit samen met wat poedersuiker in een hoge beker met de staafmixer tot een gladde saus. Proef en voeg indien nodig nog wat extra poedersuiker toe.

Klop de hangop los. Klop in een andere kom de slagroom met wat poedersuiker lobbig en voeg dan de losgeklopte hangop aan de slagroom toe. Klop verder tot een dikvloeibaar roommengsel. Proef en maak indien nodig nog wat zoeter met extra poedersuiker.

Schep in elk dessertglas een klein laagje roodfruitsaus en verdeel daar de hangop overheen. Garneer tot slot met het overige fruit en een blaadje munt. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

 

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin