Komkommer ingemaakt in zoetzuur

Deze ingemaakte komkommer in zoetzuur is heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld stamppot, macaroni, bami of nasi. Maar ook heerlijk op een broodje hamburger! Het is heel makkelijk om te maken, je hebt alleen wat geduld nodig. Na het inmaken moet je ongeveer drie weken wachten voordat ze optimaal op smaak zijn.

Bekijk ook eens dit recept voor ingemaakte courgette.

Basisrecepten, Seizoen, Hartige keuken, Groenten, Zomerrecepten, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 2 kg komkommer
  • 1 ui, gepeld en in halve ringen gesneden
  • Mosterdzaadjes
  • 1/3 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
  • 15 g verse dille
  • Enkele laurierblaadjes
  • Voor het inmaakvocht
  • 1 l natuurazijn
  • 700 ml water
  • 150 tot 250 g fijne kristalsuiker (naar eigen smaak!)
  • Keukenzout (naar eigen smaak)
  • Verder nodig
  • 6 stuks inmaak- of weckpotten à 375 ml, gesteriliseerd

Bereiding

Stap 1.

Was de komkommers. Snijd de komkommers over de lengte doormidden en halveer de helften. Snijd de zaadlijsten weg. Snijd de komkommers in stukken ter grootte van de inmaakpotten die je gebruikt. Doe de komkommers en ui in een kom en bestrooi royaal met zout. Laat enkele uren staan.

Stap 2.

Verdeel de mosterdzaadjes, dille, paprika en laurier over de bodem van de weckpotten.

Stap 3.

Spoel de komkommers goed af met water en laat ze uitlekken in een vergiet. Breng de azijn, het water, de suiker en het zout en peper in een pan aan de kook. Kook enkele minuten door tot de suiker volledig is opgelost. Kook enkele minuten door tot de suiker volledig is opgelost.

Stap 4.

Vul de weckpotten met de komkommers en ui, zorg dat de potten goedgevuld zijn. Giet het kokendhete inmaakvocht over de komkommers in de potten. Dit gaat makkelijk met behulp van een trechter, doe dit bij voorkeur met z’n tweeën. Giet de potten vol tot net iets onder de rand. Draai de deksels op de potten en laat ze afkoelen. Laat de potten minimaal drie weken rusten op een koele en donkere plek voordat je ze open maakt, zo kan de smaak zich optimaal ontwikkelen.

Komkommer ingemaakt in zoetzuur

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin