Kruidenmix voor nasi, bami of mihoen (zonder zout)

Een lekkere kruidenmix voor nasi, bami of mihoen kun je heel makkelijk zelf maken. Ik voeg geen zout toe aan deze kruidenmix, zodat je die naar eigen smaak kunt doseren of zelfs helemaal weg kunt laten. In plaats van zout kun je naast de kruidenmix ook een verkruimeld bouillonblokje, of een scheutje ketjap manis toevoegen. Zelf gebruiken wij als basis smaakmakers voor nasi, bami of mihoen naast deze kruidenmix (1 tl pp) een verkruimeld bouillonblokje (kip- of groente, 1 blokje voor 2 pp) en een lepel sambal manis (1/2 tl pp). Nadat we deze smaakmakers hebben aangefruit met een uitje en knoflook, voegen we de groenten, eventueel losgeklopte eieren en gekookte en afgekoelde rijst, of gekookte en met koud water afgespoelde en uitgelekte bami of mihoen toe en bakken dit lekker mee. En dan, smullen maar!

Basisrecepten, Hartige keuken

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(14 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. ReMo

    Kruidenmix zonder kruiden maar met specerijen

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin