Linzensoep

Deze linzensoep is supermakkelijk om te maken, goedkoop en gezond! Hij is goed gevuld met wortel, prei en bleekselderij. Ik heb gekozen voor gedroogde groene linzen omdat je deze niet hoeft te weken en ze behouden hun vorm na het koken waardoor je geen erwtensoep idee krijgt. Het resultaat is heerlijk! Serveer hem als lunch of als hoofdgerecht. 

Menu, Seizoen, Slank, Vegetarisch, Snel, Herfstrecepten, Winterrecepten, Eenpansgerechten, Budget, Lunch, Hoofdgerecht, Soep

Ingrediënten

  • 100 g gedroogde groene linzen, afgespoeld en uitgelekt (check de kooktijd van de linzen altijd op de verpakking)
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 50 g prei, alleen het witte gedeelte, in ringen gesneden
  • 75 g wortel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, buitenste harde draden eraf en in plakjes gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes peterselie
  • 1 l groentebouillon (kippenbouillon is ook erg lekker)
  • Scheutje olijfolie om in te bakken

 

Bereiding

Verhit een kookpan met een scheutje olijfolie en voeg de ui, prei, wortel, bleekselderij en de laurierblaadjes toe. Fruit 1 tot 2 minuten op laag vuur, tot de ui glazig is. Voeg de linzen en bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat de soep circa 20 minuten zachtjes pruttelen, of tot de linzen gaar zijn. (Als de kooktijd op de verpakking langer dan 20 minuten aangeeft, voeg dan de prei, bleekselderij en wortel pas later toe en kook eerst de linzen met de ui.)

Schep de soep in kommen. Hak de peterselie fijn en strooi over de soep.

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Ruby

    Ik heb de soep 30 minuten laten koken, maar de linzen waren nog niet gaar en de rest van de groenten overdone. Uiteindelijk de hele soep maar weggegooid..

    1. Hoi Ruby, wat jammer om te horen. Ik heb het recept iets aangepast. Bij mij waren de linzen na ca. 15 minuten koken zacht, maar misschien een goede tip om altijd even de kooktijd te checken op de verpakking van de linzen. Die kan namelijk nog wel eens afwijken.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin