Linzensoep

Deze linzensoep is supermakkelijk om te maken, goedkoop en gezond! Hij is goed gevuld met wortel, prei en bleekselderij. Ik heb gekozen voor gedroogde groene linzen omdat je deze niet hoeft te weken en ze behouden hun vorm na het koken waardoor je geen erwtensoep idee krijgt. Het resultaat is heerlijk! Serveer hem als lunch of als hoofdgerecht. 

Seizoen, Menu, Budget, Eenpansgerechten, Herfstrecepten, Slank, Snel, Vegetarisch, Winterrecepten, Lunch, Hoofdgerecht, Soep

Ingrediënten

  • 100 g gedroogde groene linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 50 g prei, alleen het witte gedeelte, in ringen gesneden
  • 75 g wortel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, buitenste harde draden eraf en in plakjes gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes peterselie
  • 1 l groentebouillon (kippenbouillon is ook erg lekker)
  • Scheutje olijfolie om in te bakken

 

Bereiding

Verhit een kookpan met een scheutje olijfolie en voeg de ui, prei, wortel, bleekselderij en de laurierblaadjes toe. Fruit circa 8 minuten op laag vuur tot de groenten zacht zijn. Voeg de linzen en bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat de soep circa 15 minuten zachtjes pruttelen, of tot de linzen gaar zijn.

Schep de soep in kommen. Hak de peterselie fijn en strooi over de soep.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com