Linzensoep

Deze linzensoep is supermakkelijk om te maken, goedkoop en gezond! Hij is goed gevuld met wortel, prei en bleekselderij. Ik heb gekozen voor gedroogde groene linzen omdat je deze niet hoeft te weken en ze behouden hun vorm na het koken waardoor je geen erwtensoep idee krijgt. Het resultaat is heerlijk! Serveer hem als lunch of als hoofdgerecht. 

Herfstrecepten, Menu, Seizoen, Winterrecepten, Lunch, Hoofdgerecht, Budget, Eenpansgerechten, Slank, Snel, Vegetarisch, Soep

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Eva

    Vandaag de linzensoep gemaakt en we hebben genoten. Het is een lekkere voedzame soep. Voor herhaling vatbaar!

  2. Ruby

    Ik heb de soep 30 minuten laten koken, maar de linzen waren nog niet gaar en de rest van de groenten overdone. Uiteindelijk de hele soep maar weggegooid..

    1. Hoi Ruby, wat jammer om te horen. Ik heb het recept iets aangepast. Bij mij waren de linzen na ca. 15 minuten koken zacht, maar misschien een goede tip om altijd even de kooktijd te checken op de verpakking van de linzen. Die kan namelijk nog wel eens afwijken.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin