Macaroni met ham en tomatenpuree

Macaroni met ham en tomatenpuree

Dit is de simpelste macaroni die ik tot nu toe ooit gemaakt heb en volgens Johan ook de allerlekkerste. De smaakmakers van deze macaroni zijn enkel een gesnipperd uitje, tomatenpuree en ham- en kaasblokjes.

C’est ça. Probeer het maar en laat jezelf verbazen! 

Hoofdgerecht voor 4 personen — 15 minuten — geschikt om in te vriezen

Ingrediënten

  • 350 g macaroni
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 knoflookteen, uitgeperst
  • 200 g beenhamblokjes (of Smac in blokjes gesneden)
  • 140 g tomatenpuree
  • 1 tl Italiaanse kruiden (bijv. deze zelfgemaakte)
  • 100 g kaas, in kleine blokjes gesneden of geraspt
  • Zout en peper uit de molen
  • Eventueel snuf suiker
  • Olie om in te bakken

Eventueel om erbij te serveren

  • Plakje ham, gebakken ei, ketchup, augurk, sambal, salade

Bereiding
Kook de macaroni beetgaar volgens de omschrijving op het pak.

Verhit een koekenpan met wat olie en fruit de ui, knoflook en hamblokjes aan, totdat de ui zacht is en licht begint te kleuren. Voeg de tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en bak een minuut mee op laag vuur. Zo wordt de tomatenpuree zachter van smaak en minder zuur. Voeg een half kopje water toe om het geheel wat smeuïger te maken en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een snuf suiker.

Giet de macaroni af en roer samen met de kaasblokjes door de saus.

Macaroni met ham en tomatenpuree

Eet smakelijk!

Budget, Hollandse recepten, Hoofdgerecht, Pastarecepten, Snel, Wereldgerecht

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
14 reacties

Verdeel je liefde

  1. Mirjam

    1 van de favoriete recepten bij ons thuis! Makkelijk en altijd lekker. Bedankt voor dit toprecept!

    1. Leuk om te horen Mirjam! 🙂

  2. Rya

    In de vijftiger jaren heb ik deze macaroni thuis geïntroduceerd. Iedereen vond het lekker, behalve mijn Vader; hij noemde het “floepjes”. Later kreeg hij gelukkig wel de smaak ervan te pakken. Ik maak hem nog weleens, maar in plaats van hamblokjes met salami of cervelaat. Geeft een heel andere, maar ook heerlijke smaak. (Nu ik dit schrijf denk ik: oei, wat word ik oud; ik was 17 toen ik dit voor het eerst kookte. Tja…)

    1. Hoi Rya, wat leuk dat je je dat nog kunt herinneren! Ook leuk om te lezen dat iedereen zijn eigen variant kent van dit gerecht. Macaroni is wel een echte allemansvriend.

  3. Jenny Moubis

    Ik maak hem nog steeds en hier thuis heet hij “ouderwetse” macaroni.

  4. Else

    Zo maakte mijn Moeder dit gerecht en dat was in de jaren 50!
    Heerlijk

  5. Ria

    Zoooo lekker in al z’n eenvoud ! Ga hem vanavond weer maken hoor, vooral dat gebakken eitje erover is zo lekker !

    1. Haha, leuk om te horen Ria! 🙂

  6. Anita

    Ga ik vanavond uit proberen, ben benieuwd!

    1. Leuk Anita! Ben benieuwd hoe het gesmaakt heeft … 🙂

  7. Nancy

    Ik doe er nog een bakje biologische kastanje champignons door heen

  8. Kitty

    Onze campingmacaroni is met corned beef, tomatenpuree een uitje en ketjap. Echt jaren 70 recept volgens mij. Ik zou er zelf niet opkomen 🙂

    1. Lekker en makkelijk, wat wil een mens nog meer hè Kitty! 🙂

  9. Carla Berkemeier

    Heerlijk! Mijn moeder maakte deze macaroni al heel lang geleden. Wij noemen het nog steeds,campingmacaroni?

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com