Marokkaanse linzensoep

Tijd voor een soepie! Deze Marokkaanse linzensoep is goed gevuld met pompoen en aardappel en heeft een warme, kruidige smaak. Serveer hem met een lepel frisse yoghurt. 

Menu, Vegetarisch, Eenpansgerechten, Budget, Hoofdgerecht, Soep

Ingrediënten

  • 200 g pompoenblokjes
  • 1 grote, kruimige aardappel, in blokjes gesneden
  • 3 el rode linzen
  • 1 zakje kruidenpasta voor harira soep (bijv. Fair Trade)
  • 3 eetrijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 750 ml groentebouillon (van tablet)
  • Paar takjes peterselie, fijngehakt
  • 1 citroen, alleen het sap
  • Turkse yoghurt

Bereiding

Verhit een soeppan met een scheut olijfolie en fruit de pompoen, aardappel en rode linzen even kort aan. Voeg de kruidenpasta, tomaten en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn. Pureer de soep (deels, zorg dat er wat stukjes zichtbaar blijven voor structuur en bite) met de staafmixer. Roer de peterselie door de soep en breng de soep op smaak met wat citroensap.

Schep de soep op borden en garneer met een lepel yoghurt.

Marokkaanse linzensoep

Marokkaanse linzensoep

Marokkaanse linzensoep

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Nes

    Hele mooie soep, maar een echte Marokkaanse linzensoep is lehdes/le3des 🤗

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin