Meer eiwitten binnenkrijgen? Drie tips van de diëtist

Meer eiwitten binnenkrijgen? Drie tips van de diëtist

Eiwitten zijn dé belangrijkste bouwstoffen voor ons lichaam. Ze fungeren als fundament voor de opbouw van cellen en celstructuren en voor de groei en onderhoud van spiermassa. Daarom dit artikel waarin huisdiëtist Jonathan Klaassen tips geeft hoe jij voldoende eiwitten binnenkrijgt. Lees je mee?

Elke week delen wij een nieuw gezondheidsartikel van onze huisdiëtisten Puur Figuur en Jonathan Klaassen in de categorie Gezondheid. Meer lezen? Hier vind je alle gezondheidartikels bij elkaar.

Tip 1: eiwitrijke snacks

Denk aan een handje ongebrande en ongezouten noten, een bakje yoghurt of kwark met een appel en kaneel, een bakje soyayoghurt met eventueel wat zoetstof, een gekookt ei, een glas melk of magere chocolademelk, een aantal plakjes kipfilet met komkommer en paprika, een cracker met hüttenkäse, hummus of rosbief, een schaaltje (soja) melk met havermout of geroosterde kikkererwten.

Tip 2: kies voor eiwitrijke zuivel of zuivelvervangers

Neem je alle eiwitproducten onder de loep dan is het overduidelijk dat eiwitten van dierlijke oorsprong een hogere biologische waarde hebben. Zo scoort melk erg hoog qua ‘biologische waarde’ en je krijgt er dan ook veel eiwitten mee binnen. Hoe geconcentreerder het product, hoe meer eiwitten het bevat. Kwark is daardoor een product wat zeer eiwitrijk is. Neem je liever geen melk? Geen probleem! Soja bevat een compleet aminozuurprofiel wat normaal niet voorkomt bij plantaardige producten. Dat maakt soja tot een goede eiwitbron.

Tip 3: eet bij iedere maaltijd eiwitten

Door bewust eiwitrijke ingrediënten toe te voegen aan je ontbijt, lunch en diner, is de kans groot dat je voldoende eiwit binnenkrijgt op een dag. Zie het als sport om elke maaltijd bewust iets van eiwit toe te voegen. Neem bijvoorbeeld een als ontbijt een omelet of een bakje kwark met noten en wat havermout. Als lunch kun je peulvruchten, vlees(vervangers) of vis toevoegen aan je salade of neem eiwitrijk beleg op je brood. En neem bij de avondmaaltijd een stukje vlees, vis, peulvruchten of vleesvervanger.

Wil je meer tips over voeding? Volg Jonathan Klaassen.
Wil je hulp bij afvallen? Klik hier

Jonathan Klaassen
Jonathan Klaassen is online diëtist, afvalcoach en auteur. Hij coacht zijn cliënten online, zodat je op elk moment bij hem kunt aankloppen. Hij leert ze om gezonder te eten zonder dieet met als resultaat: gewichtsverlies, een betere gezondheid, meer energie en zelfvertrouwen! Klik hier voor meer informatie of klik hier om een gratis intakegesprek aan te vragen.

Bron uitgelichte foto: CanStockPhoto

Gezondheid

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Eén reactie

Deel je liefde

  1. Charles

    Goede middag . Kan ik uw healthy recepten via e mail ontvangen?
    Dank u zeer.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde