Mini varkenshaassaté

Varkenshaassaté is niet alleen een hit in de zomer op de barbecue, ook bij een buffet doet hij het erg goed. Op oudjaarsavond maken wij al jaren een klein warm en koud buffetje om op tafel te zetten en waar we de hele avond van kunnen genieten. Deze mini varkenshaassateetjes met satésaus zijn elk jaar van de partij. Iedereen is er dol op! 

Wereldgerecht, Thema recepten, Menu, Kerstrecepten, Oud-en-nieuwrecepten, Aziatische recepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

Varkenshaassaté

  • 500 g varkenshaas, in blokjes gesneden
  • 3 à 4 el Japanse sojasaus
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
  • 1/2 el sambal manis
  • 1/2 citroen, rasp en sap
  • 1,5 el palmsuiker of donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el sesamolie

Om erbij te serveren

Verder nodig

  • 16 kleine sateprikkers
  • Optioneel 16 amuseglaasjes

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de varkenshaassaté bij elkaar in een kom en roer goed door elkaar. Dek af en laat minimaal 12 tot maximaal 24 uur marineren in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Rijg het vlees aan de satéprikkers en leg ze op het bakblik. Bereid de pindasaus volgens de verpakking of houd dit recept aan. 

Bak de sateetjes in het midden van de oven, de exacte oventijd is afhankelijk van de dikte van het vlees, maar reken op circa 10 minuten. Na 8 of 10 minuten kun je een sateetje pakken en opensnijden om te controleren of hij gaar is. Varkenshaas mag nog licht rosé zijn vanbinnen, dus bak de sateetjes niet te lang.

Vul de amuseglaasjes met een laagje pindasaus en zet daar een sateetje in. Strooi er wat gefrituurde uitjes overheen en serveer direct.

Mini varkenshaassaté

Mini varkenshaassaté

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

Heb je van dit recept genoten?

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. marianne-1987-lemmenshotmail-com

    Heerlijk!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin