5 feestelijke kersthapjes

5 feestelijke kersthapjes

Deze feestelijk hapjes kun je serveren als onderdeel van een kerstbuffet, of serveer als hapje of amuse voorafgaand aan het kerstdiner. Alle hapjes zijn van tevoren al te maken, of deels voor te bereiden. Zo kun jij ontspannen genieten van een heerlijke kerst! 

Wraprolletjes met kalkoenfilet en cranberry

Voorbereiden: rol strak inwikkelen in vershoudfolie als een toffee en bewaren in de koelkast tot gebruik.

Wraprolletje met kalkoenfilet, roomkaas en cranberry

Briochesterren met pate en cranberrysaus

Voorbereiden: briochesterren (laten afkoelen en bewaren in luchtdichte zak of bak tot gebruik)

Afmaken voor serveren: de topping erop doen

Briochesterren met paté en cranberrysaus

Zalmrolletje met basilicumroomkaas

Voorbereiden: hele rol maken en strak inwikkelen als een toffee in vershoudfolie. Bewaren in de koelkast of diepvries tot gebruik. Om de rol goed te kunnen snijden moet hij langere tijd in de koelkast opstijven, of laat hem iets opstijven in de diepvries (niet volledig laten bevriezen). Als de rol gesneden is kun je hem even laten staan om op kamertemperatuur te komen, voordat je hem serveert.

Zalmrol met basilicumroomkaas

Geitenkaasballetjes met cranberry, pistache en serranoham

Voorbereiden: geitenkaasballetjes (bewaar in een luchtdichte trommel in de koelkast)

Afmaken voor serveren: met serranoham vastprikken op een leuke (kerst)prikker

Geitenkaashapje met serranoham (met filmpje!)

Bruschetta met zalm en Parmaham

Voorbereiden: bruschetta (volledig laten afkoelen en bewaren in luchtdichte bak of zak)

Afmaken voor serveren: topping op bruschetta

Bruschetta met parmaham

 

Menu, Thema recepten, Kerstrecepten, Voor bij de borrel

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin