Ingrediënten

  • 200 g kruidnoten + handje truffelkruidnoten voor garnering (*Zie onderstaande opmerking)
  • 100 g ongezouten roomboter + extra om in te vetten
  • 250 ml slagroom (minimaal 35% vetgehalte zodat je hem goed stijf kan kloppen)
  • 300 g monchou (de wikkels)
  • 140 g witte basterdsuiker
  • 200 g pure chocolade, in stukjes gehakt
  • Gezouten karamelsaus

Verder nodig

  • Ronde springvorm van 23 cm
  • Keukenmachine met hakmes
  • Elektrische handmixer met gardes
  • Spatel
  • 2 vellen bakpapier

 

PS Is Sinterklaas weer naar Spanje? De kruidnoten en truffelnoten voor de bodem en topping kun je ook vervangen door bastogne- of speculaaskoekjes!

Bereiding

Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en rand met bakpapier.

Smelt de pure chocolade au bain-marie.

Smelt de roomboter in een steelpannetje. Vermaal de kruidnoten tot fijn kruim in de keukenmachine. Roer het kruidnotenkruim door de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle achterkant van een lepel en zet zolang in de koelkast.

Klop de slagroom lobbig met de helft van de suiker. Klop in een andere kom de monchou los met de andere helft van de suiker. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de monchou en klop glad. Voeg een flinke opscheplepel van de slagroom toe aan het monchoumengsel en spatel door elkaar. Klop de overige slagroom stijf en spatel door het monchoumengsel tot het goed gemengd is. Verdeel over de kruidnotenbodem in de springvorm en strijk glad. Zet minimaal 4 uur maar nog liever een nacht in de koelkast om op te stijven.

Voor serveren

Verwijder de springvorm en trek voorzichtig het bakpapier van de taart af. Verdeel 2 eetlepels gezouten karamelsaus over de bovenkant van de taart en strijk glad met een mes. Hak wat truffelkruidnoten grof met een mes en strooi over de karamelsaus.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com