Panini Hawaï

Zin in een lekker lunchgerecht? Wij zijn dol op panini’s. Deze panini Hawaï met romige brie, ham, ananas en frisse lente-ui maak ik vaak in de zomer met verse ananas, maar eigenlijk smaakt hij het hele jaar door!

Seizoen, Menu, Zomerrecepten, Lunch

Ingrediënten

  • 1 afbak stokbrood, of 2 afbak pistolets
  • 2 plakken beenham
  • 4 dikgesneden plakken brie
  • 2 ananasschijven (vers of uit blik), drooggedept en in stukjes gesneden
  • 1 lente-ui, in ringen

Verder nodig

  • Tosti- of grillapparaat

Bereiding

Verwarm het tosti- of grillapparaat voor. Je kunt de panini ook op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven bakken op 200 graden.

Snijd het stokbrood open en beleg met de beenham, ananasstukjes, plakken brie en lente-ui. Leg de bovenkant van het stokbrood erop en druk aan.

Bak de panini circa 6 tot 8 minuten in het tosti- of grillapparaat, of in de oven tot hij goudbruin is.

Lekker met zoete chilisaus, of (wat ikzelf heel lekker vind) roer wat zoete chilisaus en mayonaise door elkaar en serveer erbij.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin