Pasta ovenschotel met champignons en paprika

Deze pasta ovenschotel is supermakkelijk om te maken, want alles gaat rauw en ongekookt de ovenschaal in. Ook de pasta! Terwijl de oven al het werk doet kun jij rustig de tafel dekken, of lekker onderuitgezakt een boekje lezen. Ik houd ervan! 

Wereldgerecht, Budget, Italiaanse recepten, Ovenrecepten, Vegetarisch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 g ongekookte pasta (naar keuze)
  • 250 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes gesneden
  • 1 paprika, zaadlijst verwijderd en in plakjes gesneden
  • 1/2 rode ui, in plakjes gesneden
  • 1 takje tijm, alleen de blaadjes
  • 1 bouillontablet
  • 200 ml room
  • 75 g geraspte kaas

Wil je toch liever vlees of vis toevoegen? Je kunt eventueel ook hamblokjes aan de ovenschotel toevoegen en meebakken, of voeg de laatste 5 minuten van de oventijd wat snippers gerookte zalm over de ovenschotel en warm mee.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de (ongekookte) pasta, champignons, paprika, ui en tijm over de ovenschaal. Los het bouillonblokje op in 400 ml heet water en roer de room erdoor. Giet het bouillon- en roommengsel over de pasta en bestrooi met de geraspte kaas.

Bak 20 minuten op 200 graden. Schakel de oven dan terug naar 180 graden en bak nog 17 minuten verder, of totdat de bovenkant goudbruin en de pasta gaar is. (Als de bovenkant te donker kleurt, dek hem dan af met aluminiumfolie.)

Lekker met een groene salade.

8 reacties

Verdeel je liefde

  1. Els Hinnen

    Hoi,
    Welk soort room kan je het beste gebruiken?
    Slagroom, kookroom of crème freche?
    Groetjes Els

    1. Hoi Els, ik gebruikte slagroom, maar je kunt ook kookroom gebruiken.

  2. Michelle

    Hi!

    Alles staat klaar om het recept te maken, behalve de room 🤔 Heb je een idee waarmee ik dat zou kunnen vervangen?

    Groetjes,

    1. De room is niet echt te vervangen Michelle want het is de basis voor je saus. Je zou eventueel wel zelf een bechamelsaus kunnen maken van boter, bloem en melk.

  3. Diana

    Deze ga ik vanavond proberen. Wat voor soort bouillon tablet moet erin? Of maakt dat niet uit?

    1. Maakt niet uit Diana, gewoon die jezelf lekker vindt, of die je in huis hebt. 🙂

  4. Klinkt goed! dat gaan we eens proberen!

    1. Albert

      Geprobeerd, niet verkeerd maar ook niet super lekker, ik den dat de bouillon wel wat minder mag, de helft misschien wel. Ook lijkt er iets te missen. Maar het super gemakkelijk en bijna geen afwas.😏

Dit vind je misschien ook leuk

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Toemis boontjes (in bouillon gestoofde sperziebonen)

21 mei 2019

Deze toemis boontjes in milde saus is een heerlijk Indisch bijgerecht om te serveren als onderdeel van een zelfgemaakte...

Laagjes tortilladip

19 mei 2019

Een gezellig filmavondje thuis gepland met vrienden of familie? Daar hoort natuurlijk iets lekkers bij! Hier in huize Verweij...

Tomaten salsa saus

18 mei 2019

Met deze tomaten salsa saus kun je alle kanten op. Zo is het de perfecte dipsaus voor tortillachips, maar...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin