Pasta pesto met sperziebonen

Een perfect voorbeeld van hoe lekker simpel kan zijn! Deze pasta pesto met sperziebonen en krokant broodkruim als topping zet je binnen 15 minuten op tafel en verrast keer op keer. Héél snel maken dus! 🙂 

Budget, Hoofdgerecht, Italiaanse recepten, Pastarecepten, Slank, Snel, Vegetarisch, Wereldgerecht

Ingredienten

  • 200 g fusilli (andere pasta mag ook)
  • 200 g sperziebonen
  • 1 potje Saclà pesto met gegrilde groenten*
  • 2 sneetjes witbrood
  • 1 teen knoflook
  • Paar takjes peterselie
  • Extra vierge olijfolie

*Deze pesto van Saclà vind ik epic! Qua smaak vind ik hem lijken op ratatouille dus mocht je deze pesto niet kunnen vinden (hij is verkrijgbaar bij AH en Jumbo), gebruik dan ratatouille (zelfgemaakt of uit een blikje), of een goedgevulde tomatensaus.

Bereiding

Was de sperziebonen en snijd de puntige uiteinden eraf. Kook de pasta en sperziebonen tegelijk in een grote pan kokend water, totdat ze beetgaar zijn.

Doe het brood, de knoflookteen en de peterselie in een hakmolen en maal tot fijne kruimels. Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en voeg het broodkruim toe. Bak al roerend op middelhoog vuur totdat het broodkruim goudbruin en krokant is. Breng op smaak met een draai uit de zoutmolen.

Giet de pasta en sperziebonen af — vang een kopje kookvocht op — en doe samen met een scheut van het kookwater terug in de pan. Voeg de inhoud van het potje pesto toe en hussel goed door elkaar. Maak eventueel iets smeuïger met een scheutje olijfolie en breng op smaak met zout en peper uit de molen.

Verdeel de pasta over twee borden en strooi het broodkruim erover. Serveer direct.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com