Plaattaart met paddenstoelen

Een heerlijke bladerdeeg plaattaart met paddenstoelen, romige gorgonzola en bosui. Lekker om als lunch of hoofdgerecht te serveren met een salade, of serveer met een kom soep. 

Bladerdeeg

Voor het gemak kies ik een koelverse bladerdeegrol, die hoef je alleen maar uit te rollen en kun je direct beleggen. De bodem van de plaattaart beleg ik met crème fraîche en parmezaan. Zo krijgt de plaattaart een romige smaak met een beetje pit.

Gebakken paddenstoelen

Voor dit recept gebruik ik een mix van paddenstoelen en champignons, maar hier kun je naar hartelust mee variëren. Zo kun je ook alleen paddenstoelen of alleen champignons gebruiken. Net waar je zin in hebt, of wat je kunt vinden in de winkel. De gebakken paddenstoelen en champignons gaan pas op de plaattaart nadat hij gebakken is. Zo blijft de bodem lekker knapperig.

Gorgonzola

De gorgonzola dolce bovenop is lekker romig en heeft een aangenaam pitje. Precies wat deze plaattaart nog nodig heeft!

Soortgelijke recepten

Plaattaart met paddenstoelen

Herfstrecepten, Winterrecepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Snelle recepten, Vegetarische recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde