Rösti met spek en ui

Deze zelfgemaakte aardappel rösti met spek en ui is een heerlijk bijgerecht. Afhankelijk van waar ik hem bij serveer bak ik de rösti los (zoals nu), of ik bind de geraspte aardappel met een losgeklopt eitje en wat bloem en bak er een ‘koek’ van. Beide varianten vind ik erg lekker! 

Rösti is een traditioneel gerecht uit Zwitserland. Het wordt daar vaak geserveerd met züricher geschnetzeltes: magere kalfsreepjes in romige champignonroomsaus. Dat recept ga ik binnenkort ook delen op KL. Maar ook deze varkenshaas uit de oven met champignonroomsaus en deze kip uit de oven met champignonroomsaus smaken heerlijk bij deze rösti!

Menu, Wereldgerechten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(11 stemmen)
5 reacties

Deel je liefde

 1. Linda

  Lijkt me heerlijk, maar ik vraag me af, wat eet je erbij?

  1. Hoi Linda, in Zwitserland eten ze hier vaak züricher geschnetzeltes bij. Dit recept ga ik ook binnenkort delen op KL. Andere suggesties heb ik even bovenaan in het bericht gezet. Bedankt voor je reactie!

   1. ivo

    Ik heb het laatst toevallig op ongeveer dezelfde manier geprobeerd(met ui, fijngesneden ontbijtspek, knoflook, beetje dragon en pesterselie uit de tuin), ik had vastkokende van de ah(nicola), ook geraspt, en het werdt me toch een kleffe bende, de geraspte aardappels lieten een hoop vocht los en tijdens het bakken kwam dit niet meer goed. Ik heb het uiteindelijk nog gebonden en er een eitje doorheen gedaan en er rondjes van gemaakt in een bakblik voor cakejes en ingevroren, en daarna een tijdje in de airfryer, alhoewel het van binnen nog steeds klef was, was de smaak wel heel goed.

    1. Tineke

     Vandaag gemaakt was echt super lekker, en voor herhaling vatbaar.
     Had er sla en kippenkluifjes bij.
     Groetjes Tineke

     1. Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt Tineke!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde