Rösti met spek en ui

Deze zelfgemaakte aardappel rösti met spek en ui is een heerlijk bijgerecht. Afhankelijk van waar ik hem bij serveer bak ik de rösti los (zoals nu), of ik bind de geraspte aardappel met een losgeklopt eitje en wat bloem en bak er een ‘koek’ van. Beide varianten vind ik erg lekker! 

Rösti is een traditioneel gerecht uit Zwitserland. Het wordt daar vaak geserveerd met züricher geschnetzeltes: magere kalfsreepjes in romige champignonroomsaus. Dat recept ga ik binnenkort ook delen op KL. Maar ook deze varkenshaas uit de oven met champignonroomsaus en deze kip uit de oven met champignonroomsaus smaken heerlijk bij deze rösti!

Wereldgerecht, Menu, Aardappel en meer, Snel, Budget, Hoofdgerecht, Bijgerecht

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

(0 stemmen)
5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Linda

    Lijkt me heerlijk, maar ik vraag me af, wat eet je erbij?

    1. Hoi Linda, in Zwitserland eten ze hier vaak züricher geschnetzeltes bij. Dit recept ga ik ook binnenkort delen op KL. Andere suggesties heb ik even bovenaan in het bericht gezet. Bedankt voor je reactie!

      1. ivo

        Ik heb het laatst toevallig op ongeveer dezelfde manier geprobeerd(met ui, fijngesneden ontbijtspek, knoflook, beetje dragon en pesterselie uit de tuin), ik had vastkokende van de ah(nicola), ook geraspt, en het werdt me toch een kleffe bende, de geraspte aardappels lieten een hoop vocht los en tijdens het bakken kwam dit niet meer goed. Ik heb het uiteindelijk nog gebonden en er een eitje doorheen gedaan en er rondjes van gemaakt in een bakblik voor cakejes en ingevroren, en daarna een tijdje in de airfryer, alhoewel het van binnen nog steeds klef was, was de smaak wel heel goed.

        1. Tineke

          Vandaag gemaakt was echt super lekker, en voor herhaling vatbaar.
          Had er sla en kippenkluifjes bij.
          Groetjes Tineke

          1. Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt Tineke!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin