Ingrediënten
- 500 g sperziebonen, uiteinden eraf en gehalveerd
- 40 – 50 g santen, van een blok (gedroogde kokosroom, wordt vloeibaar bij verhitting)
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- Optioneel, 1 of 2 salam blaadjes* (toko)
- Zonnebloemolie om in te bakken
Boemboe
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 knoflooktenen, gepeld
- Stukje verse gemberwortel, ca. 3 cm, geschild en fijngehakt of geraspt
- 2 tl gula djawa (eventueel te vervangen door rietsuiker)
- 1 à 2 tl sambal oelek (1 voor licht pittig, 2 voor pittig)
- 1 tl trassi, fijngehakt
- Snuf zout
*Lijkt in uiterlijk op laurierblad maar smaakt een beetje citrusachtig.
Nodig
- Grote koekenpan of hapjespan
Deel je reactie