Achter de schermen week 12

Achter de schermen week 12

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Het griepvirus heeft Ella-Marie te pakken. Ze ligt de hele dag plat op de bank en wilt niks eten. Johan en ik eten ’s avonds bami goreng die nog over is van gisteren.

Dinsdag

Ik bak pannenkoekjes met yoghurt als ontbijt en kan Ella-Marie verleiden om er een paar te eten. Ik serveer ze met vers fruit. Lekker en gezond! Het recept ga ik snel met je delen.

Ja alles alles kan een mens gelukkig maken: de zon die doorbreekt, een plantje dat groeit! 🙂

Wederom staat er bami op het menu. Helemaal geen probleem hoor, Johan en ik kunnen er geen genoeg van krijgen. Opgebakken bami van een paar dagen oud: daar kan niks aan tippen. Ella-Marie eet voor een zieke kip.

Dat rode spul in dat kleine schaaltje is trouwens zelfgemaakte rode-uiensaus. Je kent het misschien wel van de shoarmatent. Ik ben er dol op en besloot hem zelf te maken. Hij is supergoed gelukt en het recept ga ik binnenkort met je delen.

Na het eten duik ik nog even de keuken in. Van het laatste restje bami wil ik bamischijven maken. Ik meng de bami met een dikke saus, strijk dit uit over een bakblik en zet het een nachtje weg in de koelkast om op te stijven. Morgen ga ik ze paneren.

Woensdag

Om kwart voor acht ’s ochtends sta ik bamischijven te paneren. Je moet er wat voor over hebben.

Ik kan uiteindelijk negen bamischijven maken en besluit ze in te vriezen. Voordat ik kan frituren moet eerst de frituurpan worden schoongemaakt en dat is echt een klusje voor het weekend.

Johan maakt ’s avonds zijn befaamde uitsmijters. Zo lekker!

Ella-Marie is zodanig opgeknapt dat ze weer naar school kan. Een plukje zelfgekweekte tuinkers siert haar cracker met kaas bij het ontbijt.

Als Ella-Marie naar school is neem ik twee kookvideo’s op. Ik maak hollandaise-saus en banketbakkersroom. Twee heerlijke basisrecepten die in je kookrepertoire niet mogen ontbreken. Recepten en video’s komen eraan!

’s Middags breng ik samen met Ella-Marie een bezoekje aan mijn ouders. Mijn moeder ligt ziek op bed en ik besluit wat lekkers voor haar achter te laten. Samen met El bak ik een chocolade-advocaatcake en maak ik een witlofovenschotel met ham en kaas. De witlof had mijn moeder al gekookt en stond in een vergiet op het aanrecht uit te lekken.

Onderweg terug naar huis kopen we bij de Aldi drie diepvries margherita pizza’s. Ik heb namelijk niet zoveel zin meer om te koken. 🙂

We beleggen de pizza’s extra met van alles wat we maar tegenkomen in de koelkast. Altijd lekker.

Vrijdag

Johan en Ella-Marie zijn vandaag thuis en dus maak ik een lekkere lunch om samen van te genieten: eggs benedict met gerookte zalm. Recept komt eraan!

De banketbakkersroom die ik gisteren maakte verwerk ik in een stroopwafeltaart. Vorig jaar bakte ik ook al een stroopwafeltaart maar dat recept heb ik nooit met je gedeeld. Ik was niet helemaal tevreden met het resultaat: de stroopwafelbodem was veel te hard en de vulling veel te nat.

Met mijn vernieuwde creatie ben ik in eerste instantie heel erg blij, maar na het opstijven in de koelkast, zakt de vulling in. Daar moet ik dus wat op verzinnen. Nog heel even geduld dus lieve stroopwafelfans,  mijn ultieme stroopwafeltaart laat niet lang meer op zich wachten!

Voor het avondeten maak ik een shoarmataart. Erg lekker en recept komt eraan.

Zaterdag

We genieten van het mooie weer. Johan haalt Frieslanders op de markt voor zelfgemaakte friet en maakt de frituurpan schoon, zodat we ’s avonds eindelijk de zelfgemaakte bamischijven kunnen proeven. Ik lees een boek en drink wijn.

Tja, verschil moet er zijn. 🙂

Ons avondeten is een feestmaal!

Zondag

Johan zijn ouders hebben ons uitgenodigd voor een paasbrunch bij Van der Valk Hotel Tiel. De kinderen kunnen zich vermaken met eieren verven, schminken, koekjes bakken en springen op het springkussen. Het was echt ontzettend leuk en het eten was heerlijk.

Hopelijk heb je net zoveel genoten van deze Achter de schermen als ik en heb je veel lekkere inspiratie opgedaan. Wat zet jij deze week op tafel? Laat het me weten, ik ben reuzebenieuwd!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

6 reacties

Deel je liefde

 1. Elisa

  Ha! De stroopwafeltaart 😉 Wordt vervolgd 😛
  Hmm de brunch bij van der Valk ziet er ook erg lekker uit, even onthouden voor volgend jaar!

  1. Haha, er rust een vloek op die stroopwafeltaart maar ik geef niet op! 🙂

 2. Hallo Annemiek
  Sinds kort heb ik jou blog ontdekt en lees het met heel veel plezier.
  Nog niets gemaakt van al dat lekkers dat je ons laat zien maar dat gaat zeker gebeuren.
  Bedankt en zodra ik iets gemaakt heb laat ik het je weten.
  Groeten
  Marga

  1. Hoi Marga, bedankt voor je leuke reactie! Ik ben heel benieuwd wat je gaat maken en hoe het gesmaakt heeft. 🙂

 3. Wendy

  Ja, na het zoveelste heerlijke en supergoed gelukte recept (moussaka) wil ik je eindelijk bedanken voor alle heerlijke recepten inspiratie, en tips!
  Ik, die koken nooit leuk vond, ga het nog een soort van leren ook 🙂
  Hoop nog vele lekkere recepten te mogen maken, en bedankt voor elke week een kijkje achter de schermen!

  1. Hoi Wendy, bedankt voor je leuke en lieve reactie! Fijn om te horen dat je zo geniet van mijn recepten. Daar word ik altijd erg blij van. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde