Een kijkje in de keuken week 12-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Ik begin de dag met het bakken van een appelcake. We hadden er alles voor in huis en ik had al tijden zin in appeltaart. Hij was erg goed gelukt dus ik maakte er meteen maar even een foto van om hem op KL te delen. Nog even geduld, hij komt eraan!

’s Middags maak ik een lekkere wandeling met Nacho. Als we achter ons huis langs op de dijk lopen, maakt Johan deze foto. Hoi!

Een kijkje in de keuken week 12-2020

Johan ging naar de supermarkt om wat spullen te halen voor het avondeten. We laten nu zoveel mogelijk de boodschappen thuisbezorgen maar de eerstvolgende optie is aankomende vrijdag pas. Tot die tijd moeten we dus even naar de winkel. Het vlees was weer bijna allemaal uitverkocht maar gelukkig vond Johan nog een beenhammetje, haricot verts en krieltjes in de schil. Daar kunnen we natuurlijk iets heel lekkers mee maken…

Woensdag

Nu we elke dag met z’n allen thuis zijn, wordt er even tijd vrij gemaakt om samen te lunchen. Dit keer maakte Johan de lunch.

’s Avonds eten we pannenkoeken. We hadden namelijk nog een pak pannenkoekenmix in de kelder staan waar we alleen melk aan hoefde toevoegen. Lang houdbare melk heb ik ook altijd in huis, dus hoeven we niet naar de winkel. (In dit artikel kun je lezen welke lang houdbare producten altijd in onze kelder liggen.) Goedkoop, makkelijk en lekker! Drie keer raden wat mijn favoriete pannenkoek is…

Donderdag

Ontbijten/lunchen met broodsnacks uit de oven!

Een kijkje in de keuken week 12-2020

Daarna weer hard met z’n allen aan het werk.

Een kijkje in de keuken week 12-2020

Tussen het werken door maak ik nog een lekker recept voor KL: flensjes met Nutella en banaan!

Een kijkje in de keuken week 12-2020

Het recept staat al online en vind je hier.

Voor ons avondeten maakte ik tagliatelle met een soort lichte stroganoffsaus en erbij salade. Johan vond dit een van de lekkerste pasta’s ooit! Bewijst maar weer hoe lekker je kunt koken met ingrediënten uit de kelderkast. 😉 De enige verse producten die ik hiervoor gebruikte lagen nog in de koelkast en waren champignons en paprika.

Een kijkje in de keuken week 12-2020

Vrijdag

Ik maak een Japanse pannenkoek voor KL met ingrediënten die nog in huis zijn. Hij was megagoed gelukt! Na het maken van de foto’s hebben we er gezamelijk van zitten smullen als lunchgerecht.

Een kijkje in de keuken week 12-2020

Eind van de middag gaan we even wandelen met Nacho. We liepen naar een grasveldje waar we Nacho los konden laten en al snel lag hij heerlijk te rollebollen door het gras.

En toen ontdekten we dat ze net gegierd hadden! We konden dus direct weer huiswaarts om Nacho te wassen. Een hele uitdaging. Weleens geprobeerd een hond van 25 kilo de trap op te dragen? Nadat Johan en Ella-Marie Nacho in de douche hadden schoongeboend was het mijn taak om hem droog te fohnen. Het is even werk, maar onze (zwarte) Goldendoodle was nog nooit zo zacht en fluffy!! Met de geur van bosviooltjes! ?

Daarna hadden we de pap wel op en geen zin meer om te koken. Er waren nog wat flensjes en kliekjes pasta dus die warmden we op in de magnetron. Na het avondeten FaceTimen we nog even met Johan zijn zus die vandaag jarig is! Ze werkt bij de huisartsenpraktijk als apothekersassistent. Petje af hoor voor alle helden die in de zorg en welzijn werken!

Zaterdag

Onze pruim-, appel- en perenbomen zitten al volop in de knop. Nog even en dan kunnen we weer genieten van de prachtige bloesem. Kan niet wachten om de eerste pruimen weer te proeven!

We eten ’s avonds zelfgemaakte kipshoarma (kipfilet gemarineerd in shoarmakruiden, knoflook en een scheutje zonnebloemolie) met frietjes, pitabrood, salade (fijngesneden ijsbergsla, wittekool en zoete witte ui) en zelfgemaakte knoflooksaus.

Een kijkje in de keuken week 12-2020

Het is momenteel ons favoriete weekendgerecht dat we met het bord op schoot eten voor een filmpje. Vroeger aten Johan en ik vaak later als Ella-Marie op bed lag, maar tegenwoordig eet ze met ons mee. Dit keer laten we Ella-Marie kennismaken met de magische wereld van Harry Potter! We beginnen bij het begin en kijken Harry Potter and the philosopher’s stone. Ella-Marie vond de film geweldig en zat 2 uur lang op het puntje van haar stoel.

Zondag

Johan maakt weer een lekkere lunch klaar voor ons allemaal.

Een kijkje in de keuken week 12-2020

Vers afgebakken kaiserbroodje met sla, kaas, komkommer en zelfgemaakte eiersalade.

Mijn moeder stuurt me een foto door van een mooi boeketje uit eigen tuin. Maar dat kan ik ook! Een frisse neus later stuurde ik moeders deze foto door.

Een kijkje in de keuken week 12-2020

Naast huiswerk voor school heeft Ella-Marie ook een thuisopdracht van de scouting gekregen. Een van de opdrachten is om van alle schoenen in huis een lange rij te maken en deze op te meten. We beperkten ons maar even tot de schoenen die beneden in de kast staan….

Een kijkje in de keuken week 12-2020

’s Middags gaan we weer even wandelen met Nacho. We houden netjes — minimaal anderhalve meter — afstand van andere wandelaars hoor!

Daarna houden Ella-Marie en ik een meiden tutsessie. We smeren een masker op en lakken onze nagels.

Een kijkje in de keuken week 12-2020

’s Avonds eten we lasagne! Éindelijk hebben we Ella-Marie zover weten te krijgen dat ze lasagne (dit recept) lekker vind. Zie je wel, de aanhouder wint! 🙂

Een kijkje in de keuken week 12-2020

Maandag

Vanavond staat er romige pasta op het menu met broccoli en spekjes. Deze staat bij ons zeker eens per twee weken op het menu omdat iedereen hem zo lekker vindt. Pan met water aan de kook brengen voor de pasta. In een koekenpan een uitje fruiten tot hij zacht en glazig is. Dan spekblokjes erbij en een minuut of 5 bakken tot de spekjes beginnen te kleuren. Pasta koken. Dan heel fijngesneden broccoli (ook de geschilde stronk!), knoflookteentje (gebruik zoveel als je lekker vindt, niemand die het ruikt!) en verkruimelde groentebouillontablet erbij. Voeg ook een paar lepels van het pastakookwater toe aan de broccoli om hem sneller te laten garen en de bouillontablet te laten oplossen. Roer ondertussen de inhoud van een pakje kaassaus los met koud water (zoveel als de verpakking aangeeft). Voeg toe aan de broccoli en breng aan de kook. Laat de saus zachtjes 1 minuut pruttelen. Giet ondertussen de pasta af (vang een kopje kookvocht op) en roer de pasta door de saus. Voeg indien nodig een scheutje kookvocht toe om de saus wat dunner te maken. Eet smakelijk!

Een kijkje in de keuken week 12-2020

Een kijkje in de keuken week 12-2020

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Sylke

    Die pasta van donderdag zag er heerlijk uit en die japanse pannenkoek
    Daar zou ik wel receptjes van willen zien kijkje in de keuken haal ik altijd veel
    Inspiratie uit

    1. Hoi Sylke, leuk om te horen dat het kijkje je inspireert. 🙂 Het recept voor de pasta was ik niet meer exact (ik doe meestal maar wat!) maar de Japanse pannenkoek ga ik met je delen. Daar had ik alle ingrediënten van opgeschreven!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde