Achter de schermen week 11

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Zo, die staan er mooi bij. Nu maar afwachten.

Al tijden had ik zin in risotto bolognese. Twee favoriete gerechten gecombineerd in één. Wat lekker! Dit lijkt me trouwens een perfect gerecht om te maken in een slowcooker, mocht je die hebben. Hoe langer je dit gerecht laat stoven, hoe lekkerder hij namelijk wordt. Ik heb er zelf geen, maar zit er al wel een tijdje aan te denken om er een aan te schaffen.

Zou je dat überhaupt wat vinden, als ik recepten zou delen om te maken in een slowcooker? Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Dinsdag

Ik maak havermout-banaanmuffins die heel erg lekker zijn bij het ontbijt, als lunch of gewoon zomaar als  snack tussendoor. Ze vonden gretig aftrek en waren in no time weer op.

Ik hoef ’s avonds niet te koken. Het is tijd voor risotto ronde twee. De tweede dag smaakt ‘ie nóg lekkerder. 🙂

Woensdag

Na de palmpaasoptocht van Ella-Marie eten we thuis pannenkoeken als lunch. Lekker! Dit is trouwens mijn favoriete basisrecept.

’s Middags tijdens zwemles krijgt Ella-Marie te horen dat ze zaterdag mag afzwemmen voor haar A-diploma. We vier het lekker culinair bij de Mac. Haha!

Donderdag

De klas van Ella-Marie maakt een uitstapje naar een zorgboerderij in Buren en ik ga gezellig mee. De kids mogen koeien voeren, geiten en konijntjes aaien, op een pony zitten, een nepkoe melken, kleuren, spelen in de speeltuin en de kippen achterna zitten voeren. Het was superleuk!

Ik heb ’s avonds niet zoveel inspiratie voor het avondeten, maar gelukkig komt Johan to the rescue. Hij maakt heerlijke uitsmijters van ingrediënten die nog in huis zijn.

Vrijdag

Heel af en toe — meestal in het weekend — als Johan en ik echt geen zin hebben om te koken, laten we kebab thuisbezorgen. Ik bestel altijd kip kebab: die is ontzettend lekker gekruid en de kip is waanzinnig mals en sappig. Ik ging op zoek naar een recept voor zelfgemaakte kebab kruidenmix en stelde uit verschillende recepten mijn eigen variant samen. Met succes! Mijn zelfgemaakte kip kebab smaakt hetzelfde als van de afhaal. Of eigenlijk smaakt -ie nog lekkerder! De recepten ga ik snel met je delen.

Zaterdag

Het is vandaag een leuke en spannende dag want Ella-Marie mag afzwemmen! Bij feestelijke gebeurtenissen heb ik altijd zin om iets lekkers te bakken — eigenlijk heb ik altijd zin om iets lekkers te bakken, maar bij feestelijke gebeurtenissen heb ik er extra zin in — en dat is dus precies wat ik doe. Ik maak een tiramisu-advocaattaart (recept volgt) en een appelkruimelkoek van het bakblik. Ook bestelde ik een slagroomtaart bij de Hema.

Beter teveel dan te weinig is mijn motto, zeker als het taart betreft!

Oeps. Ik kom net een slagroomroosje tekort.

Balen. Maar vers geklopte slagroom is ook zo ontzettend lekker!

En dan is het moment eindelijk daar. Ella-Marie heeft haar A-diploma! Wat heeft ze het goed gedaan en wat zijn we trots. 🙂

We vieren het thuis met een hapje en drankje en natuurlijk wordt er een cadeautje uitgepakt.

Instagram week 11-00

Zondag

Het ontbijt.
Instagram week 11-31

Oeps.

Na het ontbijt gaan we op visite bij mijn schoonzus. Die is jarig vandaag. En dus eten we nog een taartje.

Haha.

De weegschaal en ik gaan na het weekend beslist geen vrienden worden. Ach, de zomer duurt nog maanden.

Ik heb ’s avonds niet zo heel veel zin om te koken, maar doe het toch. Na al die taartjes is het tijd voor een normale hap. Ik maak een hele grote pan bami goreng met wittekool en ei. Ik ben dol op bami goreng van de afhaalchinees, maar die kan hier niet aan tippen. Het recept ga ik snel met je delen.

Instagram week 11-48-2

Hopelijk heb je net zoveel genoten van deze Achter de schermen als ik en heb je veel lekkere inspiratie opgedaan. Wat zet jij deze week op tafel? Laat het me weten, ik ben reuzebenieuwd!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

6 reacties

Deel je liefde

 1. Miranda

  Hoi Annemiek, heerlijk die risotto Mjammm, echt mijn favoriet. Ik zou het ook ontzettend fijn vinden als jij recepten zou delen voor de slowcooker. Ik heb de mijne nu denk ik twee maanden en vindt het nu al een echte musthave in de keuken. Ik kijk met plezier uit naar je
  eerste recept. 🙂

  1. Leuk om te horen dat je zoveel plezier beleeft aan de slowcooker Miranda. Ik ben inmiddels overstag, moet alleen nog even kijken welke dat ik kies. 🙂

 2. Rianne

  tiramisu-advocaattaart……en wat ziet ie er heeeerlijk uit! ben zeer benieuwd naar het recept

  ik heb zelf geen slow-cooker en ik heb me er eigenlijk nog nooit in verdiept!

  1. De tiramisu-advocaattaart was heerlijk Rianne! Recept ga ik snel met je delen. 🙂

 3. Bianca Harte

  Ik zou het heel fijn vinden als jij recepten zou delen voor de slow cooker.
  Wij hebben er al jaren een slow cooker en dat bevalt heel goed.
  Maar jouw recepten zijn altijd zo lekker dus ik kijk er erg naar uit.

  1. Bedankt voor je reactie Bianca! Ik ga me eerst nog even goed verdiepen in de verschillende typen die er zijn, maar ik denk dat de aanschaf niet lang op zich laat wachten. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde