Een kijkje in de keuken week 4

Een kijkje in de keuken week 4

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Na het maken van de gezonde kapsalon maakte ben ik fan van groentefrietjes uit de oven. Vandaag staan ze weer op het menu, maar dit keer serveer ik ze met kibbeling, ook uit de oven. Erbij serveer ik wat ijsbergsla en zelfgemaakte remouladesaus. Jam! Trouwens, dit is een heel lekker recept voor zelfgemaakte kibbeling!

Dinsdag

Voor een nieuwe YouTube-video maak ik een Mexicaanse wraptaart. Perfect om te serveren tijdens een Mexicaans buffet of feestje. Het recept vind je hier.

Woensdag

Er komt ’s middags een vriendinnetje van Ella-Marie spelen en als lunch bak ik pannenkoeken voor de meiden. Dit is mijn favoriete basisrecept voor pannenkoeken.

’s Avonds hoef ik niet te koken, want er is nog een stuk Mexicaanse wraptaart over en erbij eten we broodje knakworst. Haha, wat een combi. Maar het smaakt prima.

Ik maal altijd graag wat extra verse peper over mijn eten, maar dit was iets teveel van het goede… ? De deksel schoot los.

Bikkel als ik ben worstelde ik me kranig door de peper heen. Een beetje extra peper weerhoudt mij er niet van mijn bordje netjes leeg te eten.

Ella-Marie maakt een toetje voor zichzelf. Uhm…

Een kijkje in de keuken week 4

Donderdag

Ik maak (alweer) groentefrietjes — koolraab, pastinaak en wortel — en serveer ze dit keer met pesto en mozzarella gevulde kipfilet omwikkeld met rauwe ham uit de oven. (dit recept alleen dan met mozzarella erbij) Bij de kipfilet in de ovenschaal sprenkel ik wat witte wijn en olijfolie en ik leg er wat gehalveerde cherrytomaatjes en een takje tijm en rozemarijn bij. Zo krijg je een heerlijke jus.

Vrijdag

Hela hola, tijd voor een nieuwe lading granola. De pot was leeg.

Vandaag staat er risotto op het menu. Mijn favoriete comfort food! (Ik heb al veel risottorecepten met je gedeeld. Je vind ze hier.)

Ik heb nog een kipfilet, wat jus van de kip en groentefrietjes van gisteren over dus die mogen er ook in. Woah, dit was één van de lekkerste risotto’s die ik ooit gemaakt heb. Lang leve kliekjes!

Zaterdag

Ella-Marie heeft ’s middags een kinderfeestje en Johan helpt mij in de tussentijd met het opnemen van nieuwe kookvideo’s. Ik maak pompoensoep en …

… Oeps, i did it again,

Cheeeeeeeeeeesecake! Ik moest en zou de Starbucks cheesecake mét witte chocolade maken. Eerder deelde ik dit goddelijke cheesecakerecept (deze wil je maken!) met je, maar ik moest en zou ook een variant maken met witte chocolade. De echte Starbucks copycat.

Helaas kan ik morgen pas proeven of hij gelukt is.

Tussendoor maak ik ook nog deze wraprolletjes met kipfilet en roomkaas. Het recept is van mijn schoonmoeder. Ze maakt dit hapje altijd op verjaardagen waar ze gretig aftrek vinden. Het recept is supersimpel en ik ga het binnenkort met delen.

We eten ’s avonds de pompoensoep die vanaf nu de nieuwe soepfavoriet is van dochterlief.

Zondag

Gezellig samen ontbijten.

Een kijkje in de keuken week 4

Ella-Marie gaat ’s middags bij een vriendinnetje spelen en Johan en ik maken van de gelegenheid gebruik om nog even te werken.

We filmen het tweede deel van de Starbucks cheesecake. Het moment van de waarheid: is hij eindelijk gelukt?

HATSEFLATS!

En hoe! Mijn geluk kan niet op. Dit is er één om in te lijsten! Het recept en de bijbehorende video ga ik snel met je delen!

Na het cheesecakegeluk maak ik ook nog nachos met kaas uit de oven geserveerd met drie lekkere dips.

Een kijkje in de keuken week 4

Ook dat is er één om in te lijsten. Hier word je toch vrolijk van?

We eten ’s avonds nog een keer pompoensoep met wat van de overgebleven nachos met kaas. Prima zondagavondmaaltje.

Een kijkje in de keuken week 4

Dat was het weer voor deze week.

Ga jij ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde