Een kijkje in de keuken week 10

Een kijkje in de keuken week 10

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Kliekjes! Ik had gisteren zoveel bami goreng gemaakt dat we er vandaag en morgen nog van kunnen eten. Lekker makkelijk, daar houd ik van!

Dinsdag

Derde en laatste dag bami goreng. Nu ben ik er voorlopig ook wel even klaar mee. Ella-Marie was er gisteren al klaar mee, dus die krijgt een kommetje tomatensoep met een bolletje erbij.

Woensdag

Ik bak een amandelcake (recept deel ik binnenkort) en ’s avonds halen we een frietje. Johan neemt een loempia menu, Ella-Marie krijgt een kindermenu met een frikandel en ik neem een raspatatje mayo met een kroket.

Donderdag

Het lijkt wel Kerst vandaag. Ik maak iets met varkenshaas, truffelpesto, en champignons… Meer verklap ik nog niet, behalve dan dat het echt ré-té-lekker was en dat ik het recept binnenkort met je ga delen. Nog even geduld a.u.b…

Vrijdag

Bij toeval ontdek ik een zak Gieser Wildeman in de kelder. Oeps, helemaal vergeten! Gelukkig zijn ze nog goed en ik besluit ze meteen te stoven. In suikersiroop met verse vanille. Mmmmm… Spontaan krijg ik dagdromen over Poire belle Hélène. Die moet ik snel maar gaan maken!

Ik vind trouwens ook nog een kleine knolselderij in de kelder — yep, mijn kelder is één grote schatkist! Daar maak ik maar meteen selderijsalade van. Ik doe er ook nog wat ham doorheen, dat vind ik zo lekker in selderijsalade. Selderijsalade smaakt heerlijk op een knapperig afgebakken broodje als lunchgerecht, of je smeert hem op een toastje en serveert hem als borrelhapje. Niet te versmaden, zo lekker!

’s Avonds zijn er weer kliekjes. Ik ben dol op kliekjes!

Zaterdag

Mijn vader is vandaag jarig en om dat te vieren gaan we met de hele familie een dagje op stap. We bezoeken het Koekkoek-Haus Museum in Kleve, maken een wandeling door de stad en gaan ’s avonds gezellig uit eten.

Zondag

We hebben een luie zondag vandaag: stukje fietsen, boek lezen in de tuin en vooral, genieten van het mooie weer! Johan kookt ’s avonds ratatouille, geserveerd in een bakje uit de oven met een eitje en Parmezaan erin en erbij stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter. Waaaaaaaanzinnig lekker! Het recept vind je hier.

Dat was het weer voor deze week!

Ga jij ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Dat ziet er allemaal heerlijk uit zeg… Die ratatouille is ook een plaatje om te zien! Recept ga ik zeker ook eens maken! Ik ben een beetje verliefd op je amandelcake denk ik… ik kijk heftig kwijlend uit naar het recept!

    1. Bedankt Esmee, de ratatouille moet je beslist eens proberen, echt een aanrader. De amandelcake heb ik nog iets verder doorgeschoven op de planning ivm paasrecepten die eraan komen, maar ik ga hem snel delen hoor! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde