Schnitzel met champignonroomsaus

Schnitzel met champignonroomsaus

Wat is er nu lekkerder dan een zelfgemaakte schnitzel met zelfgemaakte champignonroomsaus? Ik kan zo gauw even niks bedenken. En moeilijk om te maken is het ook al niet, dus waar wacht je nog op? Hup, gauw de keuken in en aan de slag. Dit verrukkelijke resultaat is je beloning! 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4x zelfgemaakte kipschnitzel, of kant-en-klare schnitzels
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 40 g roomboter (ik gebruikte zelfgemaakte kruidenboter, ook erg lekker!)
  • 400 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes gesneden
  • 30 g bloem
  • 350 ml kippenbouillon (groentebouillon kan ook)
  • 250 ml slagroom
  • Bosje platte peterselie, fijngehakt

Schnitzel met champignonroomsaus

Bereiding

Begin met het maken van de champignonroomsaus. Verhit een koekenpan of hapjespan met de roomboter en voeg de sjalot toe. Fruit de sjalot op laag tot middelhoog vuur, totdat hij zacht maar niet gekleurd is. Voeg de champignons toe en zet het vuur hoog. Bak mee totdat de champignons hun vocht loslaten en kook verder totdat het meeste vocht uit de champignons weer verdampt is. Voeg de bloem toe en bak 3 minuten op laag mee om de bloem te laten garen. Voeg langzaam en al roerend de bouillon toe en breng aan de kook. Roer totdat alle klontjes uit de saus zijn verdwenen. Voeg de slagroom toe en laat de saus op middelhoog vuur zachtjes pruttelen totdat hij de gewenste dikte heeft. Houd de saus warm. Roer vlak voor serveren de gehakte peterselie door de saus.

Bak de schnitzels in een koekenpan met anti-aanbaklaag en ruim boter, totdat ze aan beide kanten goudbruin en gaar zijn.

Serveer de schnitzels met de champignonroomsaus, frietjes of gebakken aardappels en sla.

Schnitzel met champignonroomsaus

Eet smakelijk!

Wereldgerecht, Hollandse recepten, Kiprecepten, Vleesrecepten, Hoofdgerecht

6 reacties

Verdeel je liefde

  1. Marloes

    Saus was heerlijk!
    Komt zeker nog een keer op tafel!!

    1. Leuk om te horen Marloes! 🙂

  2. Laura

    Lekker sausje, dankjewel!

  3. Marjolein

    Vanavond hebben we gesmuld van de kipschnitzel met champignonroomsaus. We hebben er tagliatelle en sperziebonen bij gegeten. In de saus heb ik de slagroom vervangen door kookroom. Gaan we zeker nog eens eten!
    Dank je wel voor het recept!

    1. Leuk om te horen Marjolein!

  4. Wat ziet dit er superlekker uit! Ik ga het zeker proberen!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin