Snelle currysoep met wortel, spitskool en rijstvermicelli

Snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten? Deze hartverwarmende currysoep staat in no time op tafel! Hij is lekker romig door het vleugje kokosmelk en goedgevuld met wortel, spitskool en rijstvermicelli. 

Wereldgerecht, Menu, Aziatische recepten, Budget, Snel, Vegetarisch, Lunch, Hoofdgerecht, Soep

Ingrediënten

  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • 1 el rode currypasta
  • 1 l kippen- of groentebouillon (gemaakt van 2 bouillontabletten)
  • 150 g spitskool, fijngesneden
  • 1 winterpeen, geschild en julienne gesneden
  • 100 g rijstvermicelli
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • Zonnebloem- of arachideolie

Tip

Voor een niet vegetarische variant kun je gepelde, rauwe garnalen of andere vis of kip in de soep meekoken. Ook kun je de rode currypasta eens vervangen door gele of groene currypasta.

Bereiding

Verhit een soeppan met een scheutje olie en voeg de ui, knoflook en de helft van de chilipeper toe. Bak in enkele minuten op laag vuur glazig en zacht. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut al roerend mee. Blus af met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de wortel en spitskool toe en zet het vuur wat lager. Kook 8 minuten zachtjes verder of tot de groenten beetgaar zijn.

Breng ondertussen een pannetje met water aan de kook voor de glasvermicelli. Zet het vuur uit als het water kookt en leg de vermicelli in het water. Laat 3 minuten staan (check de exacte tijd op de omschrijving op het pak) en giet de vermicelli af in een zeef. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

Voeg de kokosmelk toe aan de soep en warm nog even door. Schep de soep in kommen en garneer met de lente-ui en overige chilipeper. Zet een apart bakje op tafel met de rijstvermicelli om in de soep te doen, zodat iedereen zichzelf kan bedienen.

Snelle currysoep met wortel, spitskool en rijstvermicelli

Snelle currysoep met wortel, spitskool en rijstvermicelli

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin