Bereiding
Verhit een soeppan met een scheutje olie en voeg de ui, knoflook en de helft van de chilipeper toe. Bak in enkele minuten op laag vuur glazig en zacht. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut al roerend mee. Blus af met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de wortel en spitskool toe en zet het vuur wat lager. Kook 8 minuten zachtjes verder of tot de groenten beetgaar zijn.
Breng ondertussen een pannetje met water aan de kook voor de glasvermicelli. Zet het vuur uit als het water kookt en leg de vermicelli in het water. Laat 3 minuten staan (check de exacte tijd op de omschrijving op het pak) en giet de vermicelli af in een zeef. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
Voeg de kokosmelk toe aan de soep en warm nog even door. Schep de soep in kommen en garneer met de lente-ui en overige chilipeper. Zet een apart bakje op tafel met de rijstvermicelli om in de soep te doen, zodat iedereen zichzelf kan bedienen.
om 09:28
Gisteren deze soep soep gemaakt, met de familie unaniem als verrukkelijk bestempeld
om 10:17
Haha, dat is een blijvertje dus! Superleuk om te horen! 🙂
om 12:41
Kan dit ook met kookzuivel ipv kokosmelk? Klinkt heerlijk!!
om 15:11
Hoi Eliza, het resultaat is wel iets anders maar het kan zeker.
om 07:14
Heerlijk soepje! Ik had ipv de rijstvermicelli, volkoren vermicelli van Woezel en Pip 🙂 en ik had nog een paprika liggen welke ik er ook bij heb gedaan. Voor herhaling vatbaar!
om 09:43
Klinkt gezellig en lekker Renate! 🙂