Spaans hapje: pinchos met zalm en ei

Pinchos met zalm en ei

Een heerlijk Spaans borrelhapje om lekker van te genieten op een zonnige dag als vandaag: pinchos met gerookte zalm en ei. Serveer met een glas gekoelde witte wijn en geniet!

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor 6 pinchos.

Ingrediënten

  • 1/2 afbakstokbrood
  • 6 stukjes gerookte zalm
  • 1 ei, hardgekookt
  • Knijptube mayonaise
  • 3 cherry-, of snoeptomaatjes, gehalveerd
  • 3 ansjovisfilets (laat gerust achterwege als je hier niet van houdt)
  • Tuinkers

Verder nodig
Vel bakpapier, 6 prikkertjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het stokbrood in zes schuine plakken. Leg op een met bakpapier bekleed bakblik en bak circa 8 minuten in de oven, of totdat het stokbrood licht knapperig is en licht begint te kleuren aan de randen. Beleg het stokbrood met zalm, een plakje ei, een toefje mayonaise, een half tomaatje en eventueel een opgerolde ansjovisfilet. Zet vast met een prikker. Garneer met tuinkers en wat versgemalen zwarte peper.

Pinchos met zalm en ei

Geniet ervan!

Tip

Vervang de tomaatjes ook eens door een reepje geroosterde paprika. Erg lekker!

Comments

  1. Wat lekker! Hou echt van zalm. Waar haal jij je kookgerei vandaan? Ik vond deze webshop misschien ook wel iets voor jou http://kookgereishop.nl

  2. Super leuk voor de visite!! 🙂 Liefs, Merel

Speak Your Mind

*