Tagliatelle met zalm en romige witte-wijnsaus

Jihoe, tijd voor weer een lekker pastagerecht! Hou jij er ook zo van? Ik wel! Na het succes van de mini penne met broccoli, doperwten, spek en roomsaus vond ik het nu tijd voor een variant met vis. Ik heb gekozen voor zalm want daar zijn we hier in huize Verweij allemaal dol op. Deze tagliatelle met zalm en romige witte-wijnsaus kun je overigens ook gewoon je mini-keukenliefjes voorschotelen want de wijn in het gerecht wordt volledig ingekookt waardoor de alcohol vervliegt en alleen een fris zuurtje in de roomsaus achterblijft. Heerlijk in combinatie met de vettige zalm. Alvast veel smulplezier gewenst! 

Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Pastarecepten, Snel, Visrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 300 g tagliatelle
  • 275 g zalmfilet, in blokjes gesneden
  • 2 middelgrote uien, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Glas droge witte wijn
  • 300 ml room
  • 1/2 bosje bieslook, fijngehakt (je kunt de bieslook ook vervangen door dille)
  • 1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 2 tl kappertjes, uitgelekt
  • Olijfolie om in te bakken

Lekker met een groene salade of een salade (op de foto) van gesneden komkommer, cherrytomaat en fijngesnipperde rode ui in een dressing van 1 deel milde azijn, 3 delen extra vierge olijfolie, een lepeltje Dijonmosterd, een lepeltje honing en wat gedroogde dille.

Bereiding

Breng een ruime pan met licht gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op het pak.

Verhit ondertussen een ruime koekenpan met een scheutje olie en fruit de ui en knoflook op laag vuur tot ze zacht en glazig zijn. Blus af met witte wijn en laat op hoog vuur inkoken tot de wijn bijna volledig is verdampt. Voeg de room toe en breng aan de kook. Breng goed op smaak met zout en peper. Zet het vuur laag en voeg de zalm toe. Laat de zalm zachtjes garen in de de saus. Vis heeft een hele korte bereidingstijd dus dit duurt slechts enkele minuten.

Giet de pasta af en voeg samen met de kruiden en kappertjes toe aan de saus.

Serveer direct.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com