Tips om gezond de zomer door te komen! (deel 1)

Tips om gezond de zomer door te komen! (I)

Het is aftellen geblazen voordat de zomer eindelijk haar intrede doet. En natuurlijk wil je je dan zo gezond en energiek mogelijk voelen. Althans, daar gaan we vanuit. En daarom vroegen we online diëtist & afvalcoach Jonathan Klaassen om ons hier wat tips over te geven. Hoe kom je gezond de zomer door? Lees hier deel 1.

Tip 1: richt je keuken gezond in

Onze maatschappij is helaas erg ongezond ingericht; het is gemakkelijker ongezonde keuzes te maken dan gezonde keuzes. En dat is uitdagend, dagelijks hebben we te maken met prikkels en verleidingen; moeilijk te negeren. En juist dáárom is het belangrijk om deze zomer jouw keuken heel gezond in te richten.  Hiermee vergroot je de kans dat je gezonder eet. Doe dat op deze manier, zorg dat dit in jouw keuken ligt: groente, fruit, ongezouten noten en zaden, volkorenbrood en graanproducten, aardappels, onbewerkt vlees, vleesvervangers, (vette) vis, olijfolie, avocado, soja, peulvruchten, eieren, zuivel of zuivelvervangers. Natuurlijk mag er ook ruimte zijn voor snoep, koek, chips of chocolade, maar bedenk of het slim is dit in huis te hebben. Kan je de verleiding aan of is het beter om dit soort verleidelijke producten op een bewust moment te kopen?

Tip 2: gezonde snacks mee!

Ga je op pad, zorg dan altijd dat je wat gezonde snacks mee hebt. Zo kom je minder in verleiding om op een zwak moment voor die vettige hap of bolletjes ijs te gaan. En hoewel er niks mis mee is om op z’n tijd wat ongezonds te nemen leveren gezonde snacks jou uiteindelijk meer op; energie, vitamines, mineralen en voedingsvezels. Oftewel, ze verbeteren jouw energielevel en gezondheid. Gezonde snacks zijn bijvoorbeeld: fruit, gedroogd fruit, ongezouten noten, bananenbrood, bakje kwark (bijvoorbeeld To Go), gekookt ei of klik hier voor andere opties.

Tip 3: eet langzaam en met aandacht

Zie elk eetmoment als een moment om afstand te doen van alles. Even geen werk, geen tv en geen telefoon. Oftewel: mindful eten, wellicht komt die term je bekend voor. Door mindful te eten eet je minder, je proeft veel beter, het smaakt intenser en je eet automatisch een stuk gezonder omdat je je bewust bent van wat je in je lichaam stopt. Je vraagt je eerder af of het wel slim is een ongezonde maaltijd of snack te nemen. Je visualiseert vooruit en weet dat je je achteraf juist vermoeid, rot en/of schuldig voelt. Wat heb ik nodig? Waar voel ik me goed bij? Je staat stil bij die vragen en dat levert vaak gezonde en bewuste keuzes op.

Succes met deze tips!

Dit artikel is onderdeel van een reeks. Binnenkort verschijnt deel 2.

Wil je meer tips over voeding? Volg Jonathan Klaassen.
Wil je hulp bij afvallen? Klik hier

Jonathan Klaassen
Jonathan Klaassen is online diëtist, afvalcoach en auteur. Hij coacht zijn cliënten online, zodat je op elk moment bij hem kunt aankloppen. Hij leert ze om gezonder te eten zonder dieet met als resultaat: gewichtsverlies, een betere gezondheid, meer energie en zelfvertrouwen! Klik hier voor meer informatie of klik hier om een gratis intakegesprek aan te vragen.

Bron uitgelichte foto: CanStockPhoto

Gezondheid

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde