Tomaten salsa saus

Met deze tomaten salsa saus kun je alle kanten op. Zo is het de perfecte dipsaus voor tortillachips, maar hij smaak ook heerlijk als dipsaus bij een grote schaal nacho’s uit de oven, bij een (Mexicaanse) ovenschotel, gebruik hem als saus voor op je broodje hamburger, of serveer als barbecuesaus bij gegrild vlees. Mmmm, dat wordt smullen!

Wereldgerecht, Basisrecepten, Sauzen, Mexicaanse recepten, Hartige keuken, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
  • 1 el fijngesnipperde rode ui
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 el fijngehakte groene (jalapeño)peper, zaadlijst verwijderd
  • 1 el limoensap
  • 1 el fijngehakt koriander

 

Bereiding

Doe de tomatenblokjes in een kom en roer de overige ingrediënten erdoor. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper uit de molen en eventueel een snufje suiker. Klaar is je tomaten salsa saus!

Voor een fijnere structuur kun je de saus pureren met de staafmixer, maar ik vind het zelf lekkerder als de saus wat grover is en nog bite heeft.

 

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

Heb je van dit recept genoten?

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin