Tomatenrisotto met oude kaas

Dit is voor mij het ultieme comfort food, een pan vol dampende, romige tomatenrisotto. De oude kaas geeft er een lekker pitje aan. Nog steeds denken veel mensen dat risotto moeilijk is om te maken maar niks is minder waar. Ik vind het zelfs een van de makkelijkste gerechten omdat alles wordt bereid in één pan. Op wat hak- en snijdwerk na is het enige dat je hoeft te doen, af en toe liefdevol roeren door de pan. Easy toch! 

Menu, Wereldgerecht, Budget, Eenpansgerechten, Italiaanse recepten, Snel, Vegetarisch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 g risotto
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, geschild en in plakjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 500 ml groente- of kippenbouillon
  • 40 g geraspte oude kaas
  • 1 el crème fraîche
  • 2 tomaten, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden
  • Paar takjes basilicum, alleen de blaadjes, fijngesneden
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding

Verhit een hapjespan met een scheutje olijfolie en voeg de sjalot, knoflook, 1/3 van de rode peper (de rest bewaar je voor garnering) en bleekselderij toe. Bak 2 minuten op laag vuur tot de ui glazig en zacht is.

Voeg de risotto en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg zoveel bouillon toe tot de risotto net onderstaat. Laat op middelhoog vuur zachtjes pruttelen. Voeg steeds opnieuw bouillon toe als de vorige bijna is opgenomen, de risotto mag niet droog komen te staan. Roer regelmatig. De risotto is goed als hij beetgaar en smeuïg is.

Voeg de kaas (houd wat achter voor garnering), crème fraîche, tomatenblokjes en de helft van de basilicum toe aan de risotto en roer erdoorheen. Zet het vuur uit en doe de deksel op de pan. Laat 2 minuten staan.

Schep de risotto op borden en garneer met wat rode peper, kaas en de overige basilicum. Bestrooi met zwarte peper uit de molen.

Tomatenrisotto met oude kaas

Tomatenrisotto met oude kaas

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Mascarponecrème met aardbeien

26 mei 2019

De aardbeienplantjes in onze moestuin draaien momenteel overuren. Elke dag kunnen we weer een nieuwe lading verse aardbeien plukken....

Daging smoor (Indisch stoofvlees)

25 mei 2019

Daging smoor is een heerlijk gerecht uit de Indische keuken waarbij rundvlees langzaam gaar wordt gesmoord in zoete ketjapsaus....

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin