Weekmenu #11 – Alles is oranje!

Weekmenu #11 - Alles is oranje!

In de aanloop naar Koningsdag toe heb ik een speciaal oranjemenu gemaakt met uitsluitend oranje getinte recepten. Makkelijke maaltijden voor doordeweeks, relaxed weekendvoer 😉 en een lekker zondags baksel. Ik wens je een heerlijke week toe! 

Maandag

Worteltjes zijn niet alleen heel gezond, maar vooral erg lekker! Ik ben vooral dol op de jonge bospeentjes. Die zijn lekker zoet en fijn van smaak. Perfect om te verwerken in deze heerlijke worteltaart!

Geglaceerde worteltaart met brie

Dinsdag

Ik houd van een makkelijke maaltijd en bereid daarom veel gerechten in de oven. Even een klein beetje voorbereiding en vervolgens doet de oven de rest van het werk. Deze kip uit de oven met krieltjes en tomaat kun je ’s ochtends al voorbereiden en hoef je moment suprême alleen nog maar de oven in te schuiven. What’s not to like!

Kip uit de oven met krieltjes en tomaten

Woensdag

Een maaltijdsalade kan ik elke dag wel eten. Klaar in een handomdraai en ideaal om etenswaren uit de koelkast die op moeten in te verwerken. Deze maaltijdsalade met zalm en haricots verts is koolhydraatarm en daarom een fijne afwisseling in dit weekmenu. Vervang de haricots verts gerust met andere groente die in je koelkast ligt en die op moet. Alles kan en mag in een maaltijdsalade!

Donderdag

Ik ben dol op de nootachtige, zoete smaak van flespompoen en verwerk hem graag in diverse gerechten. Zoals in deze romige, kazige mac and cheese bijvoorbeeld. Een match made in heaven met de oranje flespompoen!

Mieks Special: mac and cheese met flespompoen

Vrijdag

Op vrijdagavond heb ik altijd zin in weekendeten. Gerechten die makkelijk en snel te bereiden zijn en die vooral heel erg lekker zijn. Deze knoflookgarnalen van Gordon Ramsay voldoen aan alle criteria. Serveer met zelfgemaakte knoflooksaus en vers, knapperig stokbrood. Je weekend is nog nooit zo goed begonnen!

Knoflookgarnalen van Gordon Ramsay!

Zaterdag

Deze paprikasoep is heerlijk van smaak en heeft een prachtige oranje kleur. De perfecte oranjesoep voor Koningsdag!

Paprikasoep

Zondag

Oke, echt oranje is hij niet, maar Hollands des te meer! En wat smaakt er de dag na Koningsdag nou lekkerder dan een plak oud-Hollandse stroopwafelcake? Als jij het weet hoor ik het graag!

Oud-Hollandse stroopwafelcake

Inspiratie, Themarecepten, Weekmenu, Oranjerecepten

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde