7x hapje voor Koningsdag

7x hapje voor Koningsdag

Dinsdag is alweer de tweede Koningsdag op rij die we noodgedwongen thuis moeten voeren. Maar ondanks alle maatregelen kunnen we er thuis nog steeds een feestje van maken. Vooral met lekker eten en drinken! Speciaal voor Koningsdag heb ik de lekkerste hapjes voor je uitgezocht, van zoet tot hartig. We beginnen de lijst natuurlijk met de oranjetompouce, want die mag niet ontbreken op Koningsdag!

PS Wat is jouw favoriete oranjehapje? Ik ben heel benieuwd!

1. Oranje tompouce

Deze oranje versnapering mag beslist niet ontbreken op Koningsdag: de oranje tompouce! Hij is echt niet zo moeilijk om te maken en als je het recept in stappen maakt — de banketbakkersroom kun je al een dag van tevoren maken — is ook niet zoveel werk.

Oranje tompouce

2. Salami hapje met eiersalade

Deze salamihoorntjes gevuld met eiersalade zijn het perfecte borrelhapje. De eiersalade kun je eventueel al van tevoren maken, of maak dit hapje ‘s ochtends in z’n geheel en bewaar het afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Salami hapje met eiersalade

3. Oranje paprika met roomkaas

Nog een lekker borrelhapje dat niet mag ontbreken op Koningsdag is deze oranje snoeppaprika gevuld met roomkaas! Feestelijk en heerlijk!

4. Pizzavlinder met kaas en salami

Deze pizzavlinders met kaas en salami zijn heerlijk om op tafel te zetten tijdens de borrel of een filmavondje. Je kunt ze ook maken en invriezen voor een ander moment. Krijg je bijvoorbeeld onverwachts visite of heb je last van plotseling opkomende snacktrek, dan hoef je deze rakkers alleen nog even af te bakken in de oven.

Pizzavlinder met kaas en salami

5. Aardbeien in chocoladedip

De zoete Hollandse aardbeien zijn weer volop verkrijgbaar en dat is fijn! Nog fijner wordt het als je ze dipt in witte chocolade en blauwe suiker. Hup Holland Hup!

Aardbeien in chocoladedip - Hup Holland Hup!

6. Spaans hapje: pinchos met zalm en ei

Een lekker Spaans hapje is hier ook wel op z’ n plaats. Deze pinchos met gerookte zalm en ei smaken heerlijk met een glas gekoelde witte wijn!

Pinchos met zalm en ei

7. Partyknaks in bladerdeegjasje

Laat dit simpele hapje je redder in nood zijn als er onverwachts visite aanbelt, je plotsklaps snacktrek krijgt bij het kijken naar een film, of als je lieve kinderen zich stierlijk vervelen op een druilerige woensdagmiddag; dan zijn deze partyknaks gestoken in een prettig zittend bladerdeegjasje het welkome antwoord!

 

Inspiratie, Themarecepten, Oranjerecepten, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde