Weekmenu 15-2019

Weekmenu 15-2019

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Elke vrijdag vind je hier een nieuw weekmenu met daarin lekkere en gevarieerde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten maar ook soms een lekker lunchgerecht, hapje of gebak. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Maandag

Joehoe, het is maandag en dus tijd voor Lekker Snel! Deze quinoasalade met spinazie, feta en gegrilde aubergine is vegetarisch, verrukkelijk en staat in 20 minuten op tafel! De spinazie die je overhoud kun je bewaren voor het pastagerecht dat morgen op het menu staat.

Dinsdag

Deze heerlijke pasta met garnalen in pittige pesto-roomsaus is al jaren een van de populairste pastarecepten op KL. Ook ik zet hem met regelmaat bij ons op tafel. Dit is een heerlijk pastagerecht dat ook nog eens snel op tafel staat!

Pasta met garnalen in pesto-roomsaus

Woensdag

Lunchtijd! Deze boerenomelet met lekker veel verse groenten zoals prei, doperwtjes, paprika en verse tuinkruiden is een heerlijk lunchgerecht. Het geheim van de lekkerste omelet is dat de binnenkant nog heel iets vochtig is. Zeker niet te lang bakken dus.

Boerenomelet

Donderdag

Soms zijn er van die dagen dat ik snak naar groene blaadjes. Even een dagje geen zwaar op de maag liggende piepers of pasta, maar groen op mijn bord! Ken je dat? Samen met de gevlinderde kip is dit een van mijn favoriete gerechten die ik dan op tafel zet: groene salade met gepocheerde kip. Een op en top verwengerecht voor gezonderdagen!

Vrijdag

Een heel jaar heb ik er naar uitgekeken en nu kan ik er eindelijk weer van genieten: witte asperges! Dit klassieke recept met beenham, kleine krieltjes, een zachtgekookt eitje en zelfgemaakte aspergesaus verveelt nooit.

Witte asperges met beenham, krieltjes en aspergesaus

Zaterdag

Soepie? Dit is de echte groentesoep met gehaktballetjes zoals je oma die vroeger maakte. Het geheim van deze soep zit hem natuurlijk in de krachtige vleesbouillon die je zelf maakt. En dat is helemaal niet moeilijk! Het trekken van de vleesbouillon duurt een paar uurtjes maar kun je rustig al een dag van tevoren doen. Ook de gehaktballetjes kun je al een dag van tevoren draaien. Zo hoef je de soep de volgende dag alleen nog maar even af te maken. Serveer wat vers afgebagroentesoep met gehaktballetjeskken stokbrood erbij en smullen maar!

Groentesoep met gehaktballetjes (zoals oma die maakte!)

Zondag

Zin om te bakken maar wel zonder oven? Deze no bake frambozencheesecake met lemoncurd en knapperige koekjesbodem stijft op in de koelkast! Je dus geen oven nodig. 🙂

No bake frambozencheesecake met lemoncurd

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen. 🥰

Inspiratie, Weekmenu

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin