Weekmenu #32

Weekmenu #32

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Een hele week lekker en gevarieerd eten met verschillende themadagen zoals budget, ovenschotel, slank, lunch of vier het weekend. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Budget Maandag

Een snelle Hollandse nasi met soepgroenten die in 15 minuten op tafel staat en ook nog eens goedkoop is. Zo word je maandag toch nog leuk!

Dampende Dinsdag

Ondanks dat de temperaturen nog nazomers zijn krijg ik weer zin in dampende ovenschotels. Deze zuurkoolovenschotel met gehakt en aardappelpuree kun je van tevoren al maken (zelfs al een dag van tevoren!) zodat je hem moment suprême alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.

Zuurkoolovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Verwenlunch Woensdag

Op woensdagmiddag lunch ik altijd samen met Ella-Marie. Ik neem dan graag de tijd om iets lekkers te maken zodat het echt een moment is waar we ons op verheugen. Dat wil overigens niet zeggen dat een lekker lunchgerecht veel tijd hoeft te kosten. Integendeel! Dit verwenbroodje met zelfgemaakte eiersalade, bacon en lente-ui zet je zo op tafel!

Broodje eiersalade met bacon en lente-ui

Slanke Donderdag

Deze quinoa-zalmburger met groene asperges en frisse yoghurtsaus staat snel op tafel, is gezond en superlekker! Ik serveer hem met een frisse yoghurtsaus en kort gebakken groene asperges. Smullen!

Quinoa-zalmburger met yoghurtsaus

Vier-het-weekend-Vrijdag

Bijna weekend en waarmee vier je dat nu beter dan met zelfgemaakte pizza! Gebruik dit basisrecept voor zelfgemaakt pizzadeeg of gebruik een rol kant-en-klaar pizzadeeg die je alleen nog even hoeft uit te rollen. Deze plaatpizza beleg je met vier verschillende toppings en deel je met z’n allen. Lekker en gezellig!

Plaatpizza om te delen

Kokkerel Zaterdag

Gezellig een avondje kokkerellen met familie of vrienden en iets bijzonders maken? Deze pompoenravioli met salieboter is een absolute aanrader! In deze tijd van het jaar kun je niet om pompoen heen. Overal zie ik hem liggen: buiten in de tuin als decoratie en binnen in de winkel als heerlijk ingrediënt om mee te koken of bakken. Dat je er veel meer mee kunt dan alleen soep van maken bewijst dit heerlijke gerecht.

Spijs & Wijn: pompoenravioli met salieboter

Zalige Zondag

Heb je na het maken van de pompoenravioli nog pompoen over? Gebruik hem voor deze hartige pompoenbroodjes! Heerlijk als vers afgebakken ontbijtbroodje – wat is er op zondagmorgen nu beter dan de geur van versgebakken brood? -, serveer bij de soep, of gebruik als ze hamburgerbroodje!


Hartige pompoenbroodjes

Inspiratie, Weekmenu

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com