Weekmenu 39-2020 – Hallo herfst!

Weekmenu 39-2020 - Hallo herfst!

Boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek? Elke vrijdag deel ik hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!

Omdat de herfst van start is gegaan vind je in dit weekmenu warme, herfstige smaken: wat denk je bijvoorbeeld van een plaattaart met gekarameliseerde witlof, zoete peer en pittige blauwe kaas, Belgisch stoofvlees, of een Hollandse appelcake met walnoten! Ik wens je alvast een smakelijke week toe!

Maandag

Macaroni bolognese

Bolognesaus is een onmisbare basissaus voor de klassieke lasagne en spaghetti bolognese, maar je kunt hem natuurlijk met elke pastasoort serveren. Ook een aanrader is deze macaroni bolognese!

Macaroni bolognese

Dinsdag

Plaattaart met gekarameliseerde witlof

Een hartverwarmend herfstgerecht op tafel zetten dat makkelijk is om te maken? Deze plaattaart is belegd met gekarameliseerde witlof, zoete peer en pittige blauwaderkaas. Een verrukkelijke combi!

Plaattaart met gekarameliseerde witlof

Woensdag

Risotto met broccoli, wortel en kip

Risotto is een heerlijk eenpansgerecht waarmee je eindeloos kunt variëren. Deze variant met broccoli, wortel en kip is een aanrader!

Risotto met broccoli, wortel en kip

Donderdag

Courgette cannelloni met spinazie en ricotta

Deze courgette cannelloni is koolhydraatarm want hij is gemaakt van courgette! Dunne plakken courgette worden gevuld met een romig mengsel van spinazie en ricotta en zachtjes in tomatensaus gegaard in de oven.

Courgette cannelloni met spinazie en ricotta

Vrijdag

Spinaziepannenkoek met roomkaas en gerookte zalm

Serveer deze heerlijke spinaziepannenkoek als lunch, of als hoofdgerecht. Gevuld met zelfgemaakte bieslookroomkaas en gerookte zalm!

Spinaziepannenkoek met roomkaas en gerookte zalm

Zaterdag

Belgisch stoofvlees

Dit verrukkelijke recept voor Belgisch stoofvlees is van de Belgische chef-kok Peter Goossens. Hij gebruikt varkenswangen, maar je kunt ook – net als ik – riblappen gebruiken. In plaats van trappistenbier kun je het vlees ook stoven in een lekkere herfstbok. Lekker met dikke Belgische frieten!

Stoofvlees van Belgische chef-kok Peter Goossens

Zondag

Hollandse appelcake

Deze appelcake bak je met olie in plaats van boter waardoor hij heerlijk smeuïg is, ook als hij is afgekoeld. De walnoten geven een heerlijke bite!

Hollandse appelcake

Inspiratie, Weekmenu

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin