Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 44 2023
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Maandag
Broccoli-ovenschotel met kip, champignons en krieltjes
Deze broccoli-ovenschotel met kip, champignons, krieltjes en zelfgemaakte kaassaus is al jaren een van de populairste ovenschotels op Keukenliefde. Ik snap wel waarom. Je kunt hem eventueel al een dag van tevoren of ’s ochtends voorbereiden zodat je hem ’s avonds alleen maar de oven in hoeft te schuiven.
Dinsdag
Gevulde Halloween paprika met gehakt en rijst
Halloween is coming! Of jij deze griezeldag nu wel of niet viert, een halloweenrecept smaakt altijd. Deze spooky gevulde paprika’s met gehakt en rijst zijn makkelijk om te maken en superlekker!
Woensdag
Traybake met röstirondjes, spruitjes en kip
Niks makkelijker dan een traybake voor het avondeten. Alles van één bakblik en de oven doet al het werk. Varieer met ingrediënten uit het seizoen, zo zet je steeds weer iets verrassends op tafel. Deze traybake met röstirondjes, spruitjes en kip smaakt heerlijk in de herfst-, en wintermaanden. De kipfilet leg je de laatste tien minuten van de oventijd op de groenten en röstirondjes en blijft zo lekker mals en sappig.
Donderdag
Farfalle met tomatenroomsaus en zalm
Pastarecepten zijn ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Ze zijn snel klaar en iedereen is er dol op, Deze farfalle met tomatenroomsaus en zalm is ook weer zo’n topper. Ik heb in dit recept gekozen voor farfalle pasta, maar je kunt ook andere pasta naar keuze gebruiken.
Vrijdag
Loaded nacho’s met pindasaus en sperziebonen
Ik ben dol op fusion gerechten. Zo combineer ik in dit recept de Tex Mex keuken met Indonesische smaken. Deze loaded nacho’s met pindasaus, hardgekookt ei, sperziebonen, taugé en spitskool zijn het verrukkelijke resultaat. Vegetarisch met lekker veel groenten.
Zaterdag
Biefstuk met roquefortsaus
Een makkelijk recept voor malse biefstuk met roquefortsaus, gebakken aardappels en salade. Een echt verwengerecht dat ik graag in het weekend of tijdens de feestdagen op tafel zet. Biefstuk is vrij kostbaar maar je kunt hem in dit recept ook vervangen door entrecote, varkenshaas of kipfilet. Zo kun je dit gerecht ook prima doordeweeks op tafel zetten.
Zondag
Spekkoekcake
Als ik in de toko ben ga ik nooit weg zonder een stukje spekkoek. Ook dochterlief is er dol op. Op KL staat een recept om zelf spekkoek te maken maar heel eerlijk, je bent er wel even mee bezig. Deze spekkoekcake smaakt bijna hetzelfde maar is een stuk makkelijker om te maken! Bekijk hier alle zoete bakrecepten.
Deel je reactie