Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 42 2023
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Maandag
Ovenschotel met kip en sperziebonen
Een heerlijke ovenschotel met kip en sperziebonen afgedekt met zoete aardappelpuree en kaas. Deze ovenschotel was een grote hit bij ons thuis. De zoete aardappelpuree combineert fantastisch met de licht pittige cajunkip en sperziebonen en maakt de schotel net iets spannender dan met gewone aardappelpuree. Je gratineert hem met kaas in de oven waardoor de bovenkant een heerlijk knapperig kaaskorstje krijgt.
Dinsdag
Risoni carbonara met champignons
Vandaag eten we risoni. Het lijkt op rijst maar is pasta. Deze risoni carbonara met champignons is makkelijk om te maken. De pastakorrels hebben een korte bereidingstijd waardoor dit gerecht snel op tafel staat. De carbonarasaus met ei en Parmezaan combineert heerlijk met de gebakken champignons.
Woensdag
Andijviestamppot
Een ouderwets lekkere rauwe andijviestamppot met uitgebakken spekjes en voor de liefhebber een sappige gehaktbal met jus; Hollandse verwennerij op en top!
Donderdag
Currypannetje met kip en pompoen
Een heerlijk mild currypannetje met kip, pompoen en sinaasappel. De currypasta maak je zelf. Dat is heel makkelijk en bovendien kun je dan zelf de smaak en pittigheid bepalen. Deze curry smaakt lekker met witte rijst en een lepeltje dikke, Griekse yoghurt.
Vrijdag
Mexicaanse zalmsalade met avocadodressing
Een lekkere lichte maaltijd maken die snel op tafel staat? Dan is dit gerecht voor jou. Deze Mexicaanse zalmsalade met tomaat, komkommer, mais en feta is een echte smaakbom. De romige avocadodressing maakt het smulfeest compleet.
Zaterdag
Big Mac smash taco’s
Deze Big Mac smash taco’s gingen viral op social media en ik snap waarom. Je proeft alle ingrediënten van de Big Mac verpakt in een Mexicaanse taco. Fusion op zijn allerbest. Ik maak een variant met ingrediënten die ik zelf lekker vind. Vind jij het lekker om andere ingrediënten toe te voegen, of heb jij een favoriete saus die je altijd op de hamburger doet, gebruik die dan gerust!
Zondag
Pompoentaart (pumpkin pie)
Deze pompoentaart is de ultieme herfsttaart. De taart heeft een brosse zanddeegbodem en fluweelzachte pompoenvulling. Benieuwd? Duik snel de keuken in en proef hem zelf!
om 11:31
Hallo,ik krijg geen kijkje in de keuken meer,hoe kan dat vind ik heel jammer.