Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu week 41 2025
Weekmenu week 41 2025 – Wat eten we vandaag? Een vraag die elke dag terugkomt. Daarom vind je hier elke vrijdag een nieuw weekmenu met makkelijke maaltijden voor doordeweeks, een soepje of verwengerecht op zaterdag en een zoete verrassing op zondag. Pak je pen en boodschappenlijstje en ga aan de slag!
Groente en fuit
In onze weekmenu’s kies ik zoveel mogelijk voor recepten met voldoende groenten en fruit – bij voorkeur uit het seizoen en zoveel mogelijk van Hollandse bodem. Dat is lekker, duurzaam en voordelig. In dit weekmenu vind je onder andere tomaat, sla, avocado, spruitjes, zoete puntpaprika, gewone paprika, champignons, wortel, doperwtjes, courgette, prei en appels.
Zondag bakdag
Omdat er bij de meeste mensen vaak één dag in de week is waarop er niet gekookt wordt — omdat er bijvoorbeeld kliekjes zijn, of omdat je zin hebt in een frietje of iets anders — deel ik in dit weekmenu 6 makkelijke maaltijden. Op zondag bakken we iets lekkers, dit keer bakken we een heerlijke appeltaart!
Schrijf je hier (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Weekmenu week 41 2025
Maandag
Pasta pestosalade met carpaccio
Op makkelijke maandag maken we een heerlijke pastasalade met pesto, tomaatjes, mozzarella én carpaccio. Serveer er een vers afgebakken (knoflook)stokbrood bij en klaar ben je!
Dinsdag
Wraps met krokante kip
Heerlijke wraps met krokante kip, ananas en kerriemayonaise. De krokante kip en kerriemayonaise maak je heel makkelijk zelf.
Woensdag
Spruitjesstamppot met gebakken speklapjes
Deze spruitjesstamppot met zoete puntpaprika, walnoten en krokant gebakken speklapjes is een van mijn favoriete herfst- en wintergerechten. Hartverwarmend en onweerstaanbaar.
Donderdag
Stroganoffpannetje met gehaktballetjes
Een heerijk stroganoff-pannetje met gehaktballetjes in romige stroganoffsaus met paprika’s en champignons. Voor de variatie in dit weekmenu kun je er rijst bij serveren. Maar, gebakken aardappels, pasta of iets anders kan natuurlijk ook.
Vrijdag
Ovenschotel met vis, puree, wortel en doperwtjes
Een goed gevulde visschotel met puree, wortel en doperwtjes, daar maak je iedereen blij mee. Je kunt deze visschotel van tevoren al maken zodat je hem ’s avonds alleen maar in de oven hoeft te schuiven.
Zaterdag
Courgette-preisoep
Heerlijke courgette-preisoep geserveerd met knapperige broodcroutons, verse dille en een vleugje room. Een voedzame soep die in 20 minuten op tafel staat.
Zondag
Appeltaart
Appeltaart verveelt nooit. Met dit recept bak je de echte oma’s appeltaart met knapperige deegkorst en zachte, friszoete vulling van appel, kaneel en rozijnen.












Deel je reactie