Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Een van mijn meest favoriete manieren om groenten te bereiden, is grillen. Het lijkt wel alsof er dan iets magisch gebeurt. Harde, rauwe groenten veranderen plotsklaps in zachte, zoete zaligheden. Deze vegetarische wraps belegd met hummus, gegrilde groenten en zachte geitenkaas smaken werkelijk fenominaal!
Je kunt ze lauwwarm serveren als lunch, ingepakt meenemen naar je werk, een picknick, of je kunt er zelfs van genieten als licht hoofdgerecht.
Ingrediënten
Verder nodig
Grillpan, dunschiller
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden en rooster de paprika in de oven, totdat het vel zwartgeblakerd is. Laat hem iets afkoelen en trek het vel eraf. Snijd het vruchtvlees in repen.
Was ondertussen de courgette en schil hem met de dunschiller in plakken. Hussel de courgetteplakken om met wat olijfolie. Verhit de grillpan, totdat deze heet is en grill de courgette aan beide kanten, totdat ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben. Leg ze op een bord en bestrooi met wat gemalen zeezout.
Snijd de tomaten in plakken.
Grill de tortilla’s aan beide kanten in de hete grillpan, totdat ze licht goudbruin, maar nog wel zacht zijn.
Besmeer de tortilla’s met een eetlepel hummus, beleg met de tomaten, paprika en courgette en bestrooi met de geraspte kaas.
Rol ze zo strak mogelijk op en serveer direct.
Eet smakelijk!
Thema recepten, Slank, Vegetarisch, Picknick, Lunch, Hoofdgerecht
om 21:58
Yoehoee!! Wij zijn dol op hummus!! Deze gaan we zeker maken!! Bedankt voor het recept. xxx
om 12:50
Graag gedaan Miranda. 🙂
om 08:51
Heerlijk om groentjes van de bbq bij op te gebruiken!
om 12:49
Zeker Ellen!