Zalmmousse

Deze zalmmousse is kinderlijk eenvoudig om te maken en o zo lekker! Met maar vier ingrediënten (de peper niet meegerekend) maak je in een handomdraai een heerlijke zalmmousse! Lekker bij de borrel om op een toastje of stokbrood te smeren. 

Basisrecepten, Menu, Hartige keuken, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 200 g zuivelspread of roomkaas (zuivelspread is minder vet en frisser van smaak dan roomkaas)
  • 50 g gerookte zalm (goede kwaliteit)
  • 1 citroen, sap en rasp
  • Paar sprietjes bieslook
  • Zwarte peper uit de molen

Verder nodig

  • Keukenmachine met hakmes

Tip! In plaats van bieslook kun je ook verse dille door de zalmmousse mengen of gebruik ze allebei.

Bereiding

Doe de zuivelspread samen met de helft van de zalm, een kneepje citroensap en een flinke draai zwarte peper in de keukenmachine en mix tot een gladde mousse. Snijd de overige zalm in kleine blokjes. Hak of knip de bieslook fijn. Roer de zalmblokjes en bieslook door de zalmmousse en breng indien nodig verder op smaak met citroensap en -rasp en zwarte peper.

Schep de zalmmousse in een mooie kom.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin