Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
In de tuin van mijn ouders staat een prachtige hazelnotenboom die ieder jaar in oktober weer garant staat voor een overvloedige oogst. Het oprapen van de hazelnoten is de favoriete bezigheid van onze dochter wanneer ze een bezoekje brengt aan opa en oma. Voorzien van een mandje speurt ze de grond af naar de mooiste exemplaren. Maar wat doe je nu met al die hazelnoten? Ik geef je een paar handige tips!
In principe kun je de hazelnoten na het drogen al gewoon lekker kraken en opeten.
Een heerlijke en gezonde snack! Het bruine velletje om de hazelnoot kun je prima opeten, of – wanneer je de hazelnoten bijvoorbeeld wilt gebruiken in gebak – eraf halen. Gelukkig gaat dit heel makkelijk:
De hazelnoten zijn nu licht geroosterd en nog lekkerder om te eten!
Veel plezier!
Verdeel je liefde