Maaltijdsalade met zalm

Maaltijdsalade met zalm

Ik ben dol op zalm. Een liefde die gedeeld wordt door man- en dochterlief en dus staat hij regelmatig bij ons op tafel. Dit keer kies ik ervoor om zalmfilet te grillen (maar bakken of pocheren kan ook) en te serveren met een frisse salade. Een supersnelle maaltijd voor elke dag van de week! 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

  • 150 g haricots verts
  • 2 eieren
  • 1 kropje little gem
  • 1/2 komkommer
  • 2 bospeentjes
  • 1 rode ui
  • 8 olijven
  • 8 cherry-, of zongedroogde tomaten
  • 2 stukken zalmfilet met vel
  • 1 broodje, in blokjes gesneden
  • 1 citroen, alleen het sap
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper

Verder nodig
Dunschiller, grillpan

Bereiding
Maak de haricots verts schoon en kook ze beetgaar. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Kook de eieren hard, spoel af met koud water en pel ze. Snijd in parten en zet opzij.

Trek de slablaadjes los, was ze en dep ze droog. Schil de komkommer en wortel met een dunschiller in dunne plakjes. Klop een dressing van 3 el olijfolie, 1 el citroensap, zout en peper. Meng de haricots verts, sla, komkommer en wortel in een kom met de helft van de dressing.

Snijd de ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en olijven. Hussel de stukjes brood om met wat olijfolie en bak in een koekenpan, of in de oven goudbruin en knapperig.

Verhit de grillpan totdat hij heet is. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en grill op de velkant. Je hoeft geen olie te gebruiken. Draai de zalm halverwege de baktijd om.

Ik vind zalmfilet het lekkerst als hij nog nét niet helemaal gaar is vanbinnen.

Leg de zalm op een bord en trek met een vork in stukken.

Verdeel alle ingrediënten over twee borden en schenk de overige dressing erover.

Maaltijdsalade met zalm

Eet smakelijk!

Comments

  1. Ingeborg nijhoff brusse says:

    Beetje laat recept voor maandag om 18.05…en daarbij is er op maandag bijna nergens een viswinkel open

Speak Your Mind

*